I Nebi ve Zikir Taneleri Sergisini Açtı 2 - Son Dakika
Güncel

I Nebi ve Zikir Taneleri Sergisini Açtı 2

I Nebi ve Zikir Taneleri Sergisini Açtı 2

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en büyük Hilye-i Şerif ve tespih sergisi olan "Aşk-ı Nebi ve Zikir Taneleri" adlı serginin açılışını yaptı.

27.01.2013 08:49

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en büyük Hilye-i Şerif ve tespih sergisi olan "Aşk-ı Nebi ve Zikir Taneleri" adlı serginin açılışını yaptı. Sergiyi gezen Erdoğan, daha sonra Aşk-ı Nebi Tasavvuf Musikisi konserini dinledi.

Haber : Süleyman KAYA - Kamera: Ünsal ÇAKİN/ İSTANBUL DHA Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Antik Sanat tarafından düzenlenen ve ev sahipliğini hat koleksiyoncusu Mehmet Çebi'nin yaptığı 'Aşk-ı Nebi ve Zikir Taneleri" adlı dünyanın en büyük Hilye-i Şerif ve tespih sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, açılış kurdelesini kızı Sümeyye Erdoğan, Sanatçı Metin Şentürk, Hat kolleksiyoncusu Mehmet Çebi ile birlikte kesti. Kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte 200 Hilye-i Şerif ve 300 kıymetli materyalden mamul tespihin yer aldığı sergiyi gezen Erdoğan, sergide emeği geçen hat sanatçılarına ve sponsorlara teşekkür etti.

BAŞBAKANDAN ÖVGÜ DOLU SÖZLER Açılışta kısa bir konuşma yapan Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Çebi'nin özel koleksiyonunun her türlü takdirin üzerinde olduğunu ve Mehmet Çebi'yi hayranlıkla izlediğini ifade etti. Erdoğan, şöyle konuştu: "Şakayla karışık beni de bu işe alıştırdı, alıştırıyor. İnşallah gelecekte çok daha iyi olacak. Mehmet kardeşimin özellikle bu Aşk-ı Nebi ve Zikir Taneleri sergisine yönelik attığı adımlar, Türkiye'de bir değişimin, birdönüşümün zenginleşmesine fırsat veriyor. Özellikle bu akşam sponsor olan tüm kurumlara da teşekkür ediyorum. Serginin hayırlı ve başarılarla dolu olmasını, kültür dünyamıza zenginlikler katmasını temenni ediyorum" Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışı gerçekleştirdikten sonra kızı Sümeyye Erdoğan ve koleksiyoncu Mehmet Çebi ile birlikte sergiyi gezdi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK HİLYE-İ ŞERİF SERGİSİ Erdoğan daha sonra Ayhan Musiki Topluluğu tarafından icra edilen Aşk-ı Nebi Tasavvuf Musikisi konserini dinledi. Hattat Seyit Ahmet Bursalı, 12 yıldır hattatlık yaptığını ve sergide 17 eserinin bulunduğu söyledi. Hat kolleksiyoncusu Mehmet Çebi ise, 'Başbakanımızla görüştük. Daha büyük bir sergi açın dedi. Fiziki koşulların uygun olmadığını söyledi. Bize destek verdi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde açtık. Diğer sergiler sadece Hilye-i Şerif sergileriydi. Biz bu sergiye tespihleri de koyduk. Bu sergi şu ana kadar dünyada ki en büyük sergidir. Yani tarihte de bu büyüklükte sergi yapılmadı. Konulu bir sergidir. Burada bulunan 200'e yakın eserler Hilye-i Şerif'dir. 300 civarı da tespihlerimiz var. Bunların çoğu da Osmanlı döneminde kalma tespihlerdir. Bu açıdan sergimiz bugüne kadar yapılan sergiler arasında en büyük olma özelliği taşıyor. Sergimiz 4 Şubat'a kadar sürecek. Yani 10 gün daha açık. Sabah 10.00 ile akşam saat 20: 00 sıralarına kadar gezilebilecek. Girişler ücretsizdir" dedi. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da sergiyi gezdi. Vatandaşlar uçretsiz olan sergiye yoğun ilgi gösterdi. "Hilye-i Şerif" ya da "Hilye-i Nebevi"gibi isimlerle de bilinen ve Hazreti Muhammed'in fiziksel, insani ve ahlaki niteliklerini, tavır ve hareketlerini anlatan 200 Hilye-i Şerif ve 300 kıymetli materyalden mamul tespihin yer aldığı sergi, 4 Şubat'a kadar İstanbul Lütfi KırdarKongre Merkezi'nde görülebilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel I Nebi ve Zikir Taneleri Sergisini Açtı 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement