İbb Şehir Tiyatroları Kıbrıs Turnesinde "Zengin Mutfağı" Ve "Ateşli Sabır (Postacı)" - Son Dakika
Güncel

İbb Şehir Tiyatroları Kıbrıs Turnesinde "Zengin Mutfağı" Ve "Ateşli Sabır (Postacı)"

İbb Şehir Tiyatroları Kıbrıs Turnesinde "Zengin Mutfağı" Ve "Ateşli Sabır (Postacı)"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yurtiçi ve yurtdışı turnelerine devam ediyor.

30.08.2013 15:19

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin düzenlediği 11. Kıbrıs Tiyatro Festivali kapsamında, Antonio Skármeta'nın yazdığı Ragıp Yavuz'un yönettiği Ateşli Sabır (Postacı) ile Vasıf Öngören'in yazdığı Aslı Öngören'in yönettiği Zengin Mutfağı adlı oyunlar 3-6 Eylül 2013 tarihleri arasında Kıbrıslı seyircilerin karşısına çıkıyor.

"Zengin Mutfağı" 5 Eylül 2013 tarihinde "Yakın Doğu Üniversitesi AKKM Sahnesi"nde saat 21.00'de; "Ateşli Sabır (Postacı)" 8 Eylül 2013 tarihinde yine aynı sahnede saat 21.00'de sahnelenecek.

Ateşli Sabır (Postacı), Şilili ozan Pablo Neruda'nın, Kara Ada'da (Isla Negra) yaşadığı günlerden bir kesiti anlatıyor. Neruda ile postacı Mario, Mario'nun sevgilisi (sonra karısı) Beatriz ve Beatriz'in annesi Rosa arasında yaşanan öykü, seyirciyi şiir, aşk, sürgün, doğa, özlem, sınıf kavgası ve faşizm gibi kavramlarla buluştururken, Şili'de Allende'nin iktidar olması, Neruda'ya Nobel Edebiyat Ödülü verilmesi ve faşist Pinochet darbesi gibi tarihsel olaylara da tanıklık ediyor. 1994'te "Il Postino/ Postacı" adıyla sinemaya da uyarlanan "Ateşli Sabır" beş dalda Oscar adayı oldu ve "En İyi Sinema Müziği" dalında Oscar'la buluştu. Sahne tasarımını Barış Dinçel'in, kostüm tasarımını Canan Göknil'in, ışık tasarımını Kemal Yiğitcan'ın, ses-görsel efekt tasarımını Ersin Aşar'ın, koreografisini Yasemin Gezgin'in yaptığı oyunda; Levent Öktem, Mert Turak, Ayşegül İşsever, Derya Çetinel, Hamit Erentürk, Cihan Kurtaran, Derya Yıldırım, Derya Keykubat rol alıyor.

Zengin Mutfağı'nda 1970'ler Türkiyesi'nde zengin köşkündeki hizmetlilerin, o yıllardaki toplumsal kavga içinde taraf olup olmama konusunda yaşadıkları olaylar trajikomik bir anlatımla sunuluyor. Ayrıca Epik Tiyatro'nun ülkemizdeki önemli örneklerinden olan oyun, alt sınıf insanlarının yaşamsal ve düşünsel seçimlerini sorguluyor. Dramaturgisini ekip çalışmasının, sahne tasarımını Aysel Doğan'ın, kostüm tasarımını Nihal Kaplangı'nın, müziğini Çiğdem Erken'in, ışık tasarımını Kemal Yiğitcan'ın, efekt tasarımını Gökçe Selim'in yaptığı oyunda; Murat Garibağaoğlu, Ozan Gözel, Ali Mert Yavuzcan, Selçuk Yüksel, Irmak Örnek rol alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İbb Şehir Tiyatroları Kıbrıs Turnesinde 'Zengin Mutfağı' Ve 'Ateşli Sabır (Postacı)' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement