İbb, Yardım Malzemeleri de Yüklediği Bin 200 Kişi Kapasiteli Orhangazi Feridobutu'nu Yarın İskenderun'a Gönderecek - Son Dakika
Güncel

İbb, Yardım Malzemeleri de Yüklediği Bin 200 Kişi Kapasiteli Orhangazi Feridobutu'nu Yarın İskenderun'a Gönderecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Hatay İskenderun’a yarın, konaklama ve gerektiğinde tahliyede görev olacak bin 200 kişi kapasiteli Orhangazi Feribotu’nu gönderecek. İçinde sıcak yemek için mutfak, barınma alanları, revir, psikolojik danışma odaları, çocuklar için oyun alanları bulunan feribot, İBB merkezlerinde toplanan yardım malzemeleri ile 109 personeli de bölgeye götürecek. İBB, daha sonra aynı şekilde hazırlayacağı ikinci bir feribotu da bölgeye yollayacak.

10.02.2023 23:08  Güncelleme: 23:30

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Hatay İskenderun'a yarın, konaklama ve gerektiğinde tahliyede görev olacak bin 200 kişi kapasiteli Orhangazi Feribotu'nu gönderecek. İçinde sıcak yemek için mutfak, barınma alanları, revir, psikolojik danışma odaları, çocuklar için oyun alanları bulunan feribot, İBB merkezlerinde toplanan yardım malzemeleri ile 109 personeli de bölgeye götürecek. İBB, daha sonra aynı şekilde hazırlayacağı ikinci bir feribotu da bölgeye yollayacak.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgeye yardım gönderilmeye devam ediliyor. İBB de afetzedelere destek olmak için her biri bin 200 yolcu kapasiteli iki feribotu bölgeye gönderecek. Yarın sabah saatlerinde Hatay İskenderun'a doğru yola çıkacak ilk feribot olan Orhangazi Feribotu'na bugün yardım kolileri yüklendi.

Önceliği konaklama ve gerekli görüldüğü hallerde tahliye konularında yardımcı olacak feribotların içerisinde yurttaşlar için yaşam ve barınma alanı, duş ve tuvaletlerin yanı sıra 3 öğün bin 200 kişilik yemek çıkartabilecek mutfak, revir ve psikolojik danışma odaları, bir tanker yakıt yer alıyor.

109 PERSONEL FERİBOTTA OLACAK

Öte yandan, gemi içerisinde afetten etkilenen çocuklar için de oyun alanları oluşturuldu. Gemide mürettebat, sağlık personeli, psikolog, şoför, mutfak personeli, güvenlik personeli ve kreş öğretmeni ile toplam 109 personel afetzedelere destek olacak.

Orhangazi Feribotu yarın saat 11.00'de, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ile Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş'ın da katılımıyla Yenikapı İDO İskelesi'nden uğurlanacak. Feribotun 25 ile 30 saat sürecek yolculuğun sonunda İskenderun'a varacağı tahmin ediliyor.

İbb, Yardım Malzemeleri de Yüklediği Bin 200 Kişi Kapasiteli Orhangazi Feridobutu\'nu Yarın İskenderun\'a Gönderecek
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İbb, Yardım Malzemeleri de Yüklediği Bin 200 Kişi Kapasiteli Orhangazi Feridobutu'nu Yarın İskenderun'a Gönderecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement