İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde Çölleşme Önleniyor - Son Dakika
Güncel

İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde Çölleşme Önleniyor

Çin'in kuzeyinde yer alan İç Moğolistan Özerk Bölgesi son 10 yılda çölleşmenin önlenmesi konusunda önemli ilerlemeler kaydetti. Bölge ormancılık ve çayır idaresi müdürü Wang Zhaosheng, 10 yıllık süre zarfında İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nin yaklaşık 131 milyon mu'luk (8,7 milyon hektar) alanda ağaç diktiğini, 318 milyon mu'luk otlak yetiştirdiğini ve 138 milyon mu'luk çölleşmiş ve kumlu araziyi ıslah ettiğini söyledi. Bölgenin orman örtüsü yüzde 20,79'a, otlak bitki örtüsü ise yüzde 45'e yükseldi. Ülkenin dört büyük çölüne ve dört büyük kumluk alanına sahip İç Moğolistan Özerk Bölgesi uzun süredir çölleşme ve kumlaşma sorunlarıyla boğuşurken, son yıllarda ormanlaştırma çalışmalarına hız verdi.

16.07.2023 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in kuzeyinde yer alan İç Moğolistan Özerk Bölgesi son 10 yılda çölleşmenin önlenmesi konusunda önemli ilerlemeler kaydetti.

Bölge ormancılık ve çayır idaresi müdürü Wang Zhaosheng, 10 yıllık süre zarfında İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nin yaklaşık 131 milyon mu'luk (8,7 milyon hektar) alanda ağaç diktiğini, 318 milyon mu'luk otlak yetiştirdiğini ve 138 milyon mu'luk çölleşmiş ve kumlu araziyi ıslah ettiğini söyledi.

Bölgenin orman örtüsü yüzde 20,79'a, otlak bitki örtüsü ise yüzde 45'e yükseldi.

Wang, özerk bölgenin çölleşmenin önlenmesi ile kontrolünü, endüstriyel kalkınma ve insanların geçim kaynaklarının iyileştirilmesiyle bütünleştirdiğini söyledi. Wang ayrıca yeni enerji ve çöl ekoturizmi gibi sektörlerin de geliştirildiğini vurguladı.

Ülkenin dört büyük çölüne ve dört büyük kumluk alanına sahip İç Moğolistan Özerk Bölgesi uzun süredir çölleşme ve kumlaşma sorunlarıyla boğuşurken, son yıllarda ormanlaştırma çalışmalarına hız verdi.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Hohhot'tan bildiriyor.

(XHTV)

İç Moğolistan Özerk Bölgesi\'nde Çölleşme Önleniyor
Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde Çölleşme Önleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement