İçişleri Bakanı Ala, TBMM Genel Kurulu'nda Yemin Edecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

İçişleri Bakanı Ala, TBMM Genel Kurulu'nda Yemin Edecek

İçişleri Bakanı Ala, TBMM Genel Kurulu\'nda Yemin Edecek
26.12.2013 12:30  Güncelleme: 13:04

İçişleri Bakanlığı'na getirilen Efkan Ala, TBMM Genel Kurulu'nda 2 Ocak 2014'te yemin edecek.

İçişleri Bakanlığa'na getirilen Efkan Ala, 2 Ocak'ta TBMM Genel Kurulu'nda yemin ettikten sonra milletvekillerinin sahip olduğu dokunulmazlık ve özlük hakları dahil tüm haklara sahip olacak ancak oy kullanamayacak.

"OY KULLANMA HAKKI YOK"

Alınan bilgiye göre, Ala, TBMM Genel Kurulu'nda 2 Ocak Perşembe günü andiçicek. Anayasa ve TBMM İçtüzüğü uyarınca, Bakanlar Kurulu üyelerinden milletvekili olmayanlar, TBMM Genel Kurulu'nda andiçerler ve Bakan sıfatını taşıdıkları sürece milletvekillerinin tabi oldukları kayıt ve şartlara uyarlar, yasama dokunulmazlığına sahip bulunurlar. Bu kişiler, TBMM üyeleri gibi ödenek ve yolluk alırlar. Milletvekili olmayan bakanlar, milletvekili olan bakanlar gibi TBMM Genel Kurulu çalışmalarına katılırlar ve konuşma yaparlar ama oy kullanamazlar.

DERVİŞ VE DAVUTOĞLU'DAN SONRA 3. İSİM

Son dönemde, 57. Hükümet'te ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı olan Kemal Derviş ile 60. Hükümet'te Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu, milletvekili olmadan bakanlığa getirildikten sonra aynı şekilde andiçmişlerdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Ala, TBMM Genel Kurulu'nda Yemin Edecek - Son Dakika


Advertisement