İçişleri Bakanlığı'nın Eğitim Uzmanı Kadrosuna Atanabilmek İçin Pedagojik Formasyon Gerekecek - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanlığı'nın Eğitim Uzmanı Kadrosuna Atanabilmek İçin Pedagojik Formasyon Gerekecek

İçişleri Bakanlığı'nın eğitim uzmanı kadrosuna atanabilmek için üniversitelerin eğitim fakülteleri bölümlerinden veya pedagojik formasyon belgesine sahip olmak kaydıyla Fen-Edebiyat fakülteleri bölümlerinden mezun olmak gerekecek.

11.04.2014 10:54

İçişleri Bakanlığı'nın eğitim uzmanı kadrosuna atanabilmek için üniversitelerin eğitim fakülteleri bölümlerinden veya pedagojik formasyon belgesine sahip olmak kaydıyla Fen- Edebiyat fakülteleri bölümlerinden mezun olmak gerekecek.

İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, eğitim uzmanı kadrosuna atanabilmek için "üniversitelerin eğitim fakülteleri bölümlerinden veya pedagojik formasyon belgesine sahip olmak kaydıyla Fen-Edebiyat fakülteleri bölümlerinden mezun olmak ve yardımcı hizmetleri grubu hariç olmak üzere diğer unvanlarda en az 2 yıl çalışmış olmak kaydıyla toplam 6 yıl hizmet süresi bulunmak" gerekecek. Çözümleyici kadrosuna atanabilmek için de "en az 4 yıl süreli yükseköğrenim mezunu olmak, son müracaat tarihi itibariyle Bakanlık merkez veya taşra teşkilatında en az 2 yıl çalışmış olmak, bilgisayar, elektrik, elektronik veya elektrik-elektronik bölümlerinden mezun olup mühendis unvanında bulunmak veya programcı kadrosunda bulunmak" şartları aranacak.

-SÖZLÜ SINAV-

Sözlü sınava tabi unvanlar için yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 5 katına kadar aday sözlü sınava alınacak. Son adayla aynı puana sahip olan adayların tamamı sözlü sınava çağırılacak. Sınav konuları şöyle olacak:

"-Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

-Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu,

-Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

-Genel kültürü ve genel yeteneği,

-Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı."

Her üyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak adayların sözlü sınav puanı tespit edilecek ve sözlü sınavda 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak.

Görevde yükselme sınavına herhangi bir sebeple katılmayanlar ile başarısız olan veya yedeklerden 6 ay içindeki müteakip sınava ilişkin duyuruya kadar atanmamış olanlar ya da atanma haklarından herhangi bir sebeple feragat edenler, aynı unvan için tekrar açılacak görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavını kazanmadıkça atanma hak ve talebinde bulunamayacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanlığı'nın Eğitim Uzmanı Kadrosuna Atanabilmek İçin Pedagojik Formasyon Gerekecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement