Iğdır'da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Fuhuş Amaçlı İnsan Ticareti ile Mücadele' konulu çalıştay, uzmanların yaptığı konuşmalarla tamamlandı.
Polisevi'nde yapılan ve yabancı uzmanların da hazır bulunduğu çalıştay, bugünkü konuşmalarla tamamlandı. Bir konuşma yapan İngiltere'den gelen uzman Steve Bennett, organize suç örgütlerinin çok karmaşık bir yapıda olduğunu belirtti. Mağdur olanların çoğunluğunun kandırıldığını anlatan Bennett, çalıştayda suçta elde edilen gelirlere el konulmasına çok yer verilmediğine dikkat çekti. Suçluların ve suç örgütlerinin mal varlıkları ile paralarına el konulmasının onları daha fazla etkileyeceğine işaret eden Bennett, bunun uygulanması halinde bu tür olayların azalacağını bildirdi.
THY'nin hızla büyüdüğünü vurgulayan Steve Bennett, "THY'nin Afrika uçuşları artacak. Bu Türkiye için bir sorun teşkil edebilir" diye konuştu.
Iğdır Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ise "İnsan ticareti uğraşanların dini ve milleti yok. Bunun için ülkeler arası iş birliği çok önemli" dedi. - Iğdır
Son Dakika › Güncel › Iğdır'da 'Fuhuş Amaçlı İnsan Ticareti ile Mücadele' Çalıştayı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.