Iğdır'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Iğdır\'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Iğdır'da, ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

15.02.2013 15:12

Iğdır'da, ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayatı Koruma Şubesi koordinesinde, İstanbul'da bir grup sivil toplum kuruluşu temsilcisi, doğada yem bulmakta zorluk çeken kanatlı hayvanlar için 12 ton 500 kilogram yem alarak, Iğdır'a gönderdi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu ve beraberindeki 5 kişilik ekip, Ağrı Dağı'nın eteği ile Pamuk Dağı ve Korhan Yaylası mevkisinde yaban hayvanları için taş diplerine yem bıraktı.

Türkoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kış mevsimi yoğun geçtiği için yaban hayvanların yem bulmakta zorlandığını belirterek, İstanbul'da bazı sivil toplum kuruluşları tarafından 12 ton 500 kilogram yem gönderildiğini söyledi.

Söz konusu yemin dağıtımına başladıklarını vurgulayan Türkoğlu, "Özellikle Tuzluca ilçesi ve Ağrı Dağı etrafında yaşayan kuşlarımıza yönelik yem dağıtımı yapıyoruz. Kanatlı hayvanlarımız kışın yiyecek bulmakta sıkıntı çekiyor. Yemleme çalışmaları sayesinde bunu önlemiş olacağız. Bugün yarım ton yemi doğaya bıraktık" dedi.

Kar kalınlığının yüksek olduğu bölgelerde yemleme yaptıklarını belirten Türkoğlu, "Bazı bölgelerde kar kalınlığı 1 metreyi geçiyor. Yemleme çalışması yaparken sıkıntı çekiyoruz. Kış boyunca doğaya yem bırakma çalışmaları yaptık ve bu çalışmamız devam edecek. Doğal hayatı korumaya destek veren ve bu yemlerin buraya gönderilmesine yardımcı olanlara da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Muhabir: Emrah Kocabey/ Ayşe Yıldız

Yayıncı: Ahmet Ekici - IĞDIR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iğdır'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement