İhale Çetesi Şüphelisi Yargıtay Memuru - Son Dakika
Güncel

İhale Çetesi Şüphelisi Yargıtay Memuru

İhale Çetesi Şüphelisi Yargıtay Memuru

Adana'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) Müdürlüğü'nce yapılan ihale çetesi operasyonunda gözaltına alınan 2'si kadın 25 kişi, adliyeye sevk edildi.

18.06.2011 13:20

Adana'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) Müdürlüğü'nce yapılan ihale çetesi operasyonunda gözaltına alınan 2'si kadın 25 kişi, adliyeye sevk edildi. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin mezarlık temizliği ile Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) genel temizlik hizmetlerinin yürütülmesi ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan kişiler arasında, 3 belediye görevlisi, bir emekli albay ile Yargıtay'da görevli bir memur da bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi ve ÇÜ'nün geçmişe dönük ihalelerini incelemeye alan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, 2009 ve 2010 yıllarında yapılan mezarlık temizlik ve defin işleri ile ÇÜ Tıp Fakültesi'nin sağlık, destek ve genel temizlik hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin yapılan 2009- 2011 yılları arasındaki ihalelerde usulsüzlük olduğunu saptadı. Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Adana, Ankara, Samsun ve Mersin'de eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Her ilde yakalanan şüpheliler, Adana'ya getirildi. 25 şüpheli arasında yılbaşı öncesi cezaevinde benzer suçtan tutuklu iken yargılama sürecinde tahliye edilen çete lideri Güner Gök, Yargıtay'da görevli memur Yadigar Duru ile emekli albay Nihat Orangüç, açıkta bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın döneminde genel sekreter yardımcısı, şu anda ise Fen İşleri'nde memur olan Ferhat Yüksel, aynı belediyede evrak memuru Ali Örücü ile Adana Emniyet Müdürlüğü'nün temizlik işlerini yürüten firmanın sahipleri İbrahim Aksoy ve Alaattin Güven de yer aldı. Şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 7 senet fotokopisi, 1 ruhsatsız tabanca, tabancaya ait şarjör, 7 senet ile farklı temizlik firmalarına ait 2 kaşe ele geçirildi.

KOM Şubesi'nde sorgulanan şüphelilerin, ihaleye giren rakip firmaları korkutmak amacıyla adam kaçırdıkları ve ihalelerden haksız kazanç elde edebilmek için rakip firmalara para verdikleri öne sürüldü. Çete lideri Güner Gök ve 2 adamının cezaevinden tahliye olmak için rüşvet verdiğini de saptayan Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, sorguları yapılan çete üyelerini adliyeye sevk etti. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İhale Çetesi Şüphelisi Yargıtay Memuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement