İHD'den İdam Eylemi - Son Dakika
Güncel

İHD'den İdam Eylemi

İHD\'den İdam Eylemi

İHD İstanbul Şubesi, İran'da Lokman ve Zanyar Maradi'nin kardeşlerin idam cezasına çaptırılmasını protesto etti.

10.01.2013 15:37  Güncelleme: 08:05

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, İran'da Kürt siyasetçiler Lokman ve Zanyar Maradi'nin kardeşlerin idam cezasına çaptırılmasını, İran Başkonsolosluğu önünde yaptıkları eylemle protesto etti.

Konsolosluk önünde toplanan 10 kadar İHD'li, "İran'da idam cezası kaldırılmalı, Muradi kardeşlerin yaşam hakkı korunmalıdır" yazılı pankart açtı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Ali Gök, "İran rejimi iki Kürt siyasetçi Lokman ve Zanyar Muradi kardeşleri idam etmeye hazırlanıyor. Muradi kardeşlerin 3 veya 4 gün içerisinde idam edileceği bilgisi basın yoluyla duyuruldu. İnsan hakları savunucuları olarak uzunca bir süredir İran'daki idam cezalarını, işkence, kötü muamele ve insanlık dışı uygulamaları yakından takip ediyoruz. 2007'den bu yana en az 10 Kürt siyasi mahpus idam edilirken, sadece bu yıl 5 Kürt siyasi mahpus idam cezasına çarptırıldı. Şuan 23 Kürt mahpus idamı bekliyor" dedi.

Açılamada, Uluslararası Af Örgütüne göre İran'ın Çin'den sonra mahpusları idam eden ülkelerin başında geldiği belirtilerek, "Ölüm cezası, infaz biçimlerinden bağımsız olarak, devlet eliyle tasarlanmış ve işlenmiş bir cinayettir. İnsan türünün varlığına devlet eliyle yöneltilmiş en ağır insan hakkı ihlali olarak kabul edilen uygulamadır. İHD, hangi rejim ve nerede olursa olsun, hangi ırk, düşünce, inanç ve cinsiyetten kişiye karşı verilirse verilsin, hangi suç için öngörülürse öngörülsün, savaş ve barış zamanı ayrımı da yapmaksızın ölüm cezasına şartsız karşı çıkmaktadır" denildi.

Eylem, açıklamanın ardından sona erdi. - İstanbul/ Fatih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İHD'den İdam Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement