İhracatın En Parlak Yıldızı Demisaş Emin Adımlarla İlerliyor - Son Dakika
Güncel

İhracatın En Parlak Yıldızı Demisaş Emin Adımlarla İlerliyor

İhracatın En Parlak Yıldızı Demisaş Emin Adımlarla İlerliyor

Demisaş, 2013 yılında gerçekleştirdiği ihracat rakamları ile bir kez daha İMMİB'in yıldızlarından biri oldu.

07.03.2014 14:01

İhracattaki başarısı her sene tescillenen Demisaş, 2013 yılında gerçekleştirdiği ihracat rakamları ile bir kez daha İMMİB'in yıldızlarından biri oldu. İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri'nin (İMMİB) geleneksel olarak her yıl düzenlediği İhracatın Yıldızları Ödülleri kapsamında, Demisaş Demir Çelik Döküm Mamül kategorisi birincisi oldu.

Türkiye'nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 30'unu gerçekleştiren altı birliği bünyesinde toplayan İMMİB, bu başarıya imza atan yıldız şirketlerini ödüllendirdi. İMMİB'in geleneksel hale getirdiği ve bu yıl yedincisi düzenlenen ödül gecesinde, Türkiye'nin 2013 yılında gerçekleştirdiği ihracatta en çok paya sahip şirketlere, 56 kategoride toplam 168 ödül verildi.

İMMİB Koordinatör Başkanı Tahsin Öztiryaki'nin açılış konuşmasıyla başlayan Ödül Töreni'nde, Demisaş adına ödülü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den alan Demisaş Genel Müdürü Hakan Yaşar konuya ilişkin olarak şöyle konuştu:

"Demisaş olarak sürekli gelişim ve ilerlemenin arayışı içerisindeyiz. Hem ulusal, hem de uluslararası arenada güçlenmek hedefiyle pazar araştırmaları yapıyor, hizmet verdiğimiz sektörleri çeşitlendirmek amacıyla fizibilite çalışmaları gerçekleştiriyor ve dünyadaki yenilikleri takip ediyoruz. İhracat ağırlıklı bir portföyün de sonucu olarak rekabeti sadece yurt içinde değil, tüm dünya çapındaki rakiplerimiz ile birlikte değerlendiriyoruz. Sektöre yeni soluklar getirmeye ve sektörün gelişmesi, derinleşmesi için farklı alanlarda çalışmalar üretmeye çalışıyoruz, üniversitelerle işbirlikleri halinde projeler yürütüyoruz, ilgili meslek odalarının karar mekanizmalarında aktif rol alıyoruz. Bütün bu çabalarımızın bir sonucu olarak da uluslararası pazardaki konumumuzu her geçen gün daha da sağlamlaştırıyoruz. Bu anlamda ürettiğimiz parçalara katma değer kazandırmak amacıyla 2012 yılında başlattığımız talaşlı imalat yatırımımıza ve su sistemleri ile ağır vasıta sektörlerinde yakaladığımız büyümeye paralel olarak, 2013 yılında ihracat rakamlarımızı önemli ölçüde artırdık. Hedefimiz 2014 yılında bu büyümeyi artırmak ve Türkiye'nin ihracat hedeflerine daha büyük katkılarda bulunmak."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İhracatın En Parlak Yıldızı Demisaş Emin Adımlarla İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement