Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Suriye sınırındaki Semalka Sınır Kapısı'nı kapalı tuttuğu gerekçesiyle Erbil kentinde protesto edildi.
Muhalefet partilerinden Goran Partisi, Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi ve Gelecek Partisi temsilcileriyle bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan grup, IKBY Başkanlık binası önünde toplandı. Grup üyeleri, sınır kapısını kapalı tuttuğu gerekçesiyle IKBY'yi kınayan pankartlar taşıyarak sloganlar attı.
AA'ya konuşan protestocu Faris Hüseyin, Semalka Sınır Kapısı'nın açılmasını istediklerini belirterek "Suriye'de yaşanan zulme rağmen bu kapının kapatılmasını kınıyoruz. Kürdistan hükümetinden daha duyarlı hareket etmesini bekliyoruz" dedi.
Öte yandan IKBY İçişleri Bakanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu sınır kapısının hiç bir zaman kapatılmadığı vurgulanarak, "Semalka Sınır Kapısı, insani yardım için açıktır ve kapatılmayacaktır. 'Kapı kapatıldı' diyen kişiler, sadece siyasi propaganda yapıyor ve halkı aldatıyorlar" denildi. - Erbil
Son Dakika › Güncel › IKBY Protesto Edildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.