İki Aile Arasındaki Husumet Barış Yemeği ile Noktalandı - Son Dakika
Güncel

İki Aile Arasındaki Husumet Barış Yemeği ile Noktalandı

İki Aile Arasındaki Husumet Barış Yemeği ile Noktalandı

Mardin’in Midyat ilçesinde, Çelik ve İşler aileleri arasındaki husumet barış yemeği ile sona erdi.

04.09.2014 18:14

Mardin'in Midyat ilçesinde, Çelik ve İşler aileleri arasındaki husumet barış yemeği ile sona erdi.

21. Dönem Mardin Milletvekili Veysi Şahin ve Seyit Süleyman Aslan'ın girişimleri sonucu, Çelik ve İşler aileleri arasında atılan barış adımlarını sayesinde husumet barışla noktalandı.

Veysi Şahin'in Ulucami Mahallesindeki malikanesinde yapılan barış yemeğine Çelik ve İşler ailelerinin yanı sıra Mardin Vali Vekili Ali İkram Tuna, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Diyarbakır eski Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu'un ve yaklaşık bin kişinin katıldı.

İki ailenin barışmasına vesile olan ve ev sahipliğini yapan 21. Dönem Mardin Milletvekili Veysi Şahin, "Çok değerli dostlarımız Osman İşler, Mekan İşler, Seyfettin ve Mehmet kardeşlimiz Erkan Çelik kardeşimiz bizlerle ilgili güzel düşüncelerini bizlerle paylaşarak, görüşerek istişare ederek ve bugün burada barışı sağlamaya karar verdik. Ben huzurlarınızda kendilerine tekrar tekrar teşekkür ederim."diye konuştu.

Mardin Vali Vekili Ali İkram Tuna da, "Bütün ülkemizde de inşallah bu şekilde ülkemizin sorunlarını bu şekilde çözeriz. Emeği geçen herkese ve güzel adeti yaşatan, yaşayan, destekleyen herkese teşekkür ederim. İnşallah kalıcı bir çözüm olmuş olur" dedi.

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise, "Aramızdaki sevginin sulhun, barışın, bu güzelliğin daim olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyor he iki taraftan da Allah razı olsun. Cennete bizleri kardeş eylesin. ve Böyle şeylerinde son olması için asıl sulhunda bölgemizde, coğrafyamızda, gönül dünyamızda, Ortadoğu'da, alemi İslam'da bu güzel sulhun barışın tesisi için Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz" dedi.

Yapılan dua ve konuşmaların ardından taraflar tokalaşarak, kucaklaşarak barış sağlandı. Daha sonra taraflar ve misafirler hep birlikte kurulan çadırlarda ve salonda topluca birlikte yemek yedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İki Aile Arasındaki Husumet Barış Yemeği ile Noktalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement