Ilk Laleleri Ilkokul Öğrencileri Dikti - Son Dakika
Güncel

Ilk Laleleri Ilkokul Öğrencileri Dikti

Ilk Laleleri Ilkokul Öğrencileri Dikti

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHAİstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Lale Vakfı işbirliği ile düzenlenen etkinlikte sezonun ilk lale soğanları ilkokul öğrencileri tarafından dikildi.

11.11.2016 12:32

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Lale Vakfı işbirliği ile düzenlenen etkinlikte sezonun ilk lale soğanları ilkokul öğrencileri tarafından dikildi.

Yedikule Dünya Barış Parkı'nda yapılan etkinliğe Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın ile birlikte vakıftan ve İBB'den yetkililer katıldı. Geleneksel bir Türk çiçeği olan laleyi yerinde dikerek, tanıtma ve sürdürülebilir çevre bilinci kazanımı sağlamak amacıyla "4. Lale Kardeşliği Buluşmaları"nda bir araya geldi. Etkinlikte binlerce lale soğanını Yedikule Dünya Parış Parkı'nda diken öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da lale soğanlarını toprağa gömdü.

Murat Aydın, 'İstanbul Lale Vakfı'mız ve İstanbul Büyükşehir Belediyemiz Zeytinburnu'muzdaki Barış Parkı'nda lale dikimi yapıyoruz, çocuklarımız ile birlikte. Ben öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'a çok teşekkür ediyorum. Asırlar sonrası laleyi tekrar, yaklaşık 12-13 yıl önce İstanbul'a getirdi." dedi.

Çocuklar ise lale dikiminden çok zevk aldıklarını ve çok mutlu olduklarını söylediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ilk Laleleri Ilkokul Öğrencileri Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement