İlklerin Kitabı Bin Yüz Bir İnsan - Son Dakika
Güncel

İlklerin Kitabı Bin Yüz Bir İnsan

İlklerin Kitabı Bin Yüz Bir İnsan

"Sen Ve Ben", "Bir Nefes İstanbul" Kitaplarıyla 10 Binlerce Okura Ulaşan Aret Vartanyan'ın Yeni Romanı "Bin Yüz Bir İnsan" Butik Yayıncılık'tan Çıktı.

20.06.2011 17:33  Güncelleme: 17:34

"Sen ve Ben" ile "Bir Nefes İstanbul" kitaplarının yazarı Aret Vartanyan'ın yeni kitabı Bin Yüz Bir İnsan, Butik Yayıncılıktan çıktı. 31 Mayıs'ta raflara yerleştirilmeye başlanan kitap, "Bir bedende kaç kişiyiz?" sorusunu yönelttiği okurlarını, daha önce yaşamadıkları bir yolculuğa davet ediyor.

Kapağını ödüllü tasarımcı Andy Lipe'in hazırladığı kitap için genç model Ilgın Utim'in 500'den fazla fotoğrafı çekildi. Grafik tasarımı 36 satte yapılan kitap kapağı, alternative-read.com, AIGA gibi kuruluşların global kitap kapağı yarışmalarına katılacak.

Bin Yüz Bir İnsan kitabı yayın dünyasına pek çok ilk kazandırdı. Ünlü müzisyen Gökhan Kırdar'ın bestesini verdiği Bin Yüz Bir İnsan için, yönetmen Zafer Yılmaz farklı lokasyonlarda 7 ayrı set kurarak klip çekti. Türkiye'nin bir kitap için yapılan ilk büyük filmprodüksiyonunda Ece Özdikici, Zafer Yılmaz ve Gökhan Kırdar gibi tanınmış sanatçılar rol aldı. İstanbul'un farklı alan ve mekanlarında gerçekleştirilen çekimlerde, 25 kişilik set ekibi, 10 gün boyunca gece gündüz demeden çalıştı.

Yayına bir buçuk senede hazırlanan kitabın bir başka özelliği de barkodu. Kitapta kullanılan özel barkod sayesinde okurların cep telefonları aracılığıyla kitapla ilgili tüm görsel ve içerik paylaşımlarına doğrudan ulaşmaları mümkün. Haziran ayı sonunda iPad aplikasyonu ve e-book versiyonu hazırlanacak olan kitap, Temmuz ayından itibaren de e-book formatında Apple Store'dan indirilebilecek.

Yayınlandığı 15 gün içinde en çok satan kitaplar arasında D&R genel sıralamada ilk 10'a, kişisel gelişim kategorisinde de ilk 3'e giren Bin Yüz Bir İnsan, son haftada Ece Temelkuran, Paulo Coelho, Mümin Sekman, Aykut Ogut gibi çok satan isimleri geçerek ilk sıralarda kendine yer edinmeyi başardı. Kitabın yıl sonuna kadar 100.000 adetlik satışı geçmesi bekleniyor.

Her okur kendini bulacak

Yaşama, varoluşumuza, günlük hayata, aşka cesur yaklaşımlar getiren Bin Yüz Bir İnsan, her gün büründüğümüz onlarca rolün zihnimizde, ruhumuzda ve bedenimizdeki yansımalarını bir roman kurgusunda anlatırken, dünyayı algılama şeklimizi ve kendimizi keşfederek, değiştirerek neler yapabileceğimizi de gözler önüne seriyor.

Her okurun kendi yaşamından bir şeyler bulacağı kitap, insanın günlük yaşamın yükü altında, koşturmacasında sıkışmışlığını, taşıdığı kalıplarını, önyargılarını cümlelere taşırken, kendi gerçekliğini keşfetmesi ve bu gerçeklikle yaşayabilmesini sade ve denenmemiş bir yaklaşımla irdeliyor.

Birçok felsefe, psikoloji ve sosyoloji kuramı, günlük hayatın cümlelerine taşınarak okura sunuluyor.

Son üç yılda kitapları, yazıları, seminerleri ve üniversite ziyaretleriyle 150 binden fazla kişiye ulaşan Aret Vartanyan'a göre kişisel gelişimden önce kişisel dönüşümün gerçekleşmesi gerekiyor. İnsanların kendilerini tanıdıklarında ve doğru ifade edebildiklerinde maskelerini indireceklerini söyleyen Vartanyan, "Maskeler indirilip ön yargılar yıkılabildiğinde bir arada yaşayabilmek mümkün olacak" diyor.

Vartanyan, "Bin Yüz Bir İnsan"ı insana, insanlığa ve bir ütopyaya aralanan kapı olarak tanımlıyor.

Bin Yüz Bir İnsan Ağustos ayında İngilizce basılarak yurtdışında satışa sunulacak. Bin Yüz Bir İnsan konsepti, Aret Vartanyan'ın yeni yayın döneminde başlayacak olan TV programına da taşınacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İlklerin Kitabı Bin Yüz Bir İnsan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement