İller Bankasından Külliye Restorasyonuna Kredi Desteği - Son Dakika
Güncel

İller Bankasından Külliye Restorasyonuna Kredi Desteği

İller Bankasından Külliye Restorasyonuna Kredi Desteği

İlbank, Hatay'ın Payas ilçesindeki Sokollu Mehmet Paşa Menzil Külliyesi'nin restorasyonu için 6 milyon lira kredi sağladı Külliye, restorasyonun ardından gelecek ay hizmete girecek

30.10.2013 10:48

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası (İlbank), Hatay'ın Payas ilçesindeki Sokollu Mehmet Paşa Menzil Külliyesi'nin restorasyonu için 6 milyon lira kredi sağladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, yıllardır kaderine terk edilen Sokollu Mehmet Paşa Menzil Külliyesi, İller Bankasının desteğiyle yeniden hayat bulacak.

Osmanlı Padişahı 2. Selim zamanında, döneminin ünlü sadrazamı Sokollu Mehmet Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan, 1571'de tamamlanan külliye, bünyesinde 48 dükkan, hamam, han, cami ve sübyan mektebi, tabhane gibi mekanları barındırıyor.

Payas Belediyesince Vakıflar Genel Müdürlüğünden 49 yıllığına kiralanarak rölöve, restitüsyon çalışmaları ve restorasyon projeleri hazırlanan külliye için İller Bankası 6 milyon lira kredi sağladı.

İlbank Adana Bölge Müdürlüğü ayrıca Payas Belediyesi ile projesine uygun yapılması için restorasyonun teknik kontrollüğünü de üstlendi. Külliye, restorasyonun tamamlanmasının ardından gelecek ay hizmete girecek.

Projeyle ilgili değerlendirmede bulunan İller Bankası Genel Müdürü Tuncay Karaman, İlbank olarak Türkiye'nin tarihi eserlerine sahip çıktıklarını vurguladı.

Bu projenin her adımında olmanın kendilerini mutlu ettiğini belirten Karaman, "Böyle bir projenin Hatay ve ülkemiz turizmine kazandırılması önemli. Daha önce de Zeugma gibi büyük projelerde yer almıştık. Yerel yönetimlerimizin bu yöndeki projelerini önemsiyoruz ve bu projelere destek sağlamayı sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Projede sona yaklaşıldığını bildiren Karaman, gelecek aylarda çalışması tamamlanacak külliyede tabhane odalarının otel, han bölümünün restoran, arastanın ise çarşı olarak değerlendirileceğini ve çeşitli sergi alanları oluşturacağını belirtti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İller Bankasından Külliye Restorasyonuna Kredi Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement