İnegöl'de "Kadına Şiddete Hayır" Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

İnegöl'de "Kadına Şiddete Hayır" Yürüyüşü

İnegöl\'de "Kadına Şiddete Hayır" Yürüyüşü

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, CHP teşkilatı tarafından 'Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.
Yağmur altında ellerinde şemsiyelerle yürüyen partili kadınlar, çeşitli sloganlar...

25.11.2013 17:24

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, CHP teşkilatı tarafından 'Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Yağmur altında ellerinde şemsiyelerle yürüyen partili kadınlar, çeşitli sloganlar atarak kadına karşı şiddeti kınadı. Belediye önünden başlayan ve anıt önünde son bulan yürüyüşe CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli de katıldı. CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nebahat Yılmaz, "Kadına yönelik şiddete dur demek, son yıllarda artan kadın cinayetlerine dur demek, ülkemizin kanayan yarası çocuk gelinlere dikkat çekmek, şiddetin her türlüsüne hayır demek için bir araya geldik. Kadın cinayetleri hız kesmeden devam ediyor. Sadece 2013 yılında bugün itibariyle 850'yi aşan kadın cinayeti işlenmiştir. Kadına karşı şiddet yüzde bin 400 artmıştır. Şiddetin her türlüsünün durması için devlet her bir kadının ve kız çocuğunun can güvenliğini, beden dokunulmazlığını, haklarını ve sağlığını korumak yükümlülüğü altındadır. Bu yükümlülük devletin asli görevidir. Kasına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak herkesin görev üstlenmesi gereken bir mücadele alanıdır. Haklı şiddet yoktur" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnegöl'de 'Kadına Şiddete Hayır' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement