İnegöl Kent Müzesi 4. Yaşında - Son Dakika
Güncel

İnegöl Kent Müzesi 4. Yaşında

İnegöl Kent Müzesi 4. Yaşında

İnegöl Kent Müzesi, kuruluşunun 4. yıl dönümünde "İnegöl İdman Yurdu" sergisine ev sahipliği yaptı.

08.01.2013 09:31  Güncelleme: 10:31

İnegöl Belediyesi'nin tarihi yaşatarak koruyan belediyecilik anlayışı çerçevesinde hayata geçirilen ve Türkiye'nin ilk ilçe kent müzesi unvanına sahip olan İnegöl Kent Müzesi 4. yılında.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Kent Müzesi'nin 31 Aralık 2012 tarihi itibari ile 445.000'i bulan ziyaretçi sayısına ulaştığını söyleyerek, "Müzemiz; İnegöl tarihinin her dönemine ışık tutan ve her geçen gün kendini yenileyen bir yapıya sahiptir" dedi.

İnegöl Kent Müzesinin bu güne kadar onlarca etkinlik, yüzlerce toplantıya ev sahipliği yaptığını söyleyen Başkan Aktaş, toplamda 43 sergi açılışı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kent Müzesinin 4. yılına özel olarak da; İnegöl spor hayatına yön veren İdman Yurdu Spor Kulübü'yle alakalı 44. serginin açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Aktaş, "Sergimizde; 1923-1940 yılları arası İnegöl İdmanyurdu üye kayıt defterlerinde bulunan 35 adet fotoğraf ile şampiyonluk kupaları, lisans örnekleri, İsmail Arca ve Hayrettin Ender Sert'e ait milli takım forma ve madalyaları sergilenecektir" dedi.

"Sergide bir dönemin eşsiz futbolcularına, Türkiye'nin ilk kadın kulüp başkanına, İnegöl'ün adını ülke çapında duyurmuş spor sevdalılarına ve birçok sportif etkinliğe imza atmış, ülkece tanınan sporcuları İnegöl'e getirmeyi başarmış bir kulübe tanıklık edeceğiz" diyen Başkan Aktaş, sergide ayrıca İnegöl Kent Müzesi'nin 4. yılına özel eski İnegöl fotoğraflarından oluşan 2013 duvar takviminin hediye edileceğini söyledi.

Aktaş, ay sonuna kadar açık kalacak olan İnegöl İdman Yurdu Sergisi'ne herkesi davet etti.

İİY eski başkanlarından Ünal Rubacı ise, İdman Yurdu'nun Cumhuriyetle beraber kurulan büyük bir çınar olduğunu belirterek, "Sadece spor kulübü değil, bir eğitim ocağıydı. Biz İdman Yurdunun okul havasını teneffüs etmiş kişileriz. İdman Yurdu sosyal ve kültürel hayatın gelişmesine çok büyük yardımları olan bir yuvaydı. Cumhuriyetin kuruluşunda faaliyete geçen kulübümüz, İnegöl toplumunun sosyal ve kültürel gelişmesinde büyük katkılar sağlamıştır. İdman Yurdu Türkiye'de spor kulübü olarak ilk bayan başkanı 1935 yılında kazandırmış bir kuruluştur. İdman Yurdu sadece futbol kulübü olmamış, güreş, atletizm, bisiklet ve izci takımı bandosuyla çok değişik havası olan ve o dönemleri güzel geçirten bir kuruluştu" diyerek anılarını paylaştı.

Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise "Bu yapının içerisinde böyle hafızaların yaşatılmasından dolayı memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Geçmişte en büyük eğlence futbol oynamaktı. Şimdi ne yazık ki mecrasından çıkmış durumda. İnşallah tekrar eski günlerine döner. Buradaki büyüklerimizden İnegöl'e katkı koydukları için teşekkür ediyorum. Serginin hazırlanmasına emeği geçen İdman Yurdu'lulara ve Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İdman Yurdu eski sporcularından Ahmet Özarslan (26 Ahmet), Enis Mühürdar, İbrahim Fevzi Uysal, Necati Kaçar, Kemal Rubacı, Erdoğan Rubacı, Sabri Benim, Adnan Akalın, Hasan Algur, Mustafa Algur, Şükrü Subaşı, İsmail Arca (eski milli futbolcu), Alpay Şar ve Adnan Ekebalkan ile kulüp yöneticilerinden Ünal Rubacı ve Hasan Bilge'ye özel olarak hazırlanan İnegöl İdman Yurdu forması armağan edildi. Ayrıca 1950 yılında şampiyonluğa ulaşan İdman Yurdu'nun şampiyonluk kupası da kaptan Ahmet Özaras'a 63 yıl sonra tekrar verildi. Kurdele kesimi ve serginin gezilmesi ile program son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnegöl Kent Müzesi 4. Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement