İnegöl Kosovalı Kardeşleriyle Buluştu - Son Dakika
Güncel

İnegöl Kosovalı Kardeşleriyle Buluştu

İnegöl Kosovalı Kardeşleriyle Buluştu

Kosova Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 5. yıldönümü Bursa'da coşkuyla kutlandı.

23.02.2013 08:49

Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve İnegöl'ün kardeş şehri Mitroviça'nın ilk belediye başkanı olan, şimdi ise Kosova İçişleri Bakanı olarak görev yapan Bayram Recebi'nin de onur konuğu olduğu geceye ilçemizden, İnegöl ve Yenice Belediye Başkanları ile Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Dernek yönetimi de katıldı.

Programda konuşan Kosova İçişleri Bakanı Bayram Recebi, Türkiye ile Kosova ilişkilerinin iki ülke halkı arasındaki bağları daha da kuvvetlendirdiğini belirtirken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'de, iki ülke arasındaki dostluğu canlandırmak için yoğun bir faaliyet içerisinde olduklarını söyledi.

07 Mayıs 2009 tarihinde Belediye Meclis Kararı ile Kosava (Mitroviça) ile kardeş şehir olduklarını dile getiren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; geçmişte var olan ilişkileri daha da sağlamlaştırarak, daha da geliştirerek yarınlara taşıma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Kardeş şehir kelimesinin sözde kalmadığını da belirten Aktaş, "İnegöl Belediyesi ve iş adamlarımızın destekleri ile Kosova Mitroviça'da Ramazan aylarında iftar çadırları kuruyoruz. Mitroviça'daki manevi, siyasi ve ekonomik durum dikkate alındığında burada kurulan iftar çadırları çok önemli bir misyon üstlenmektedir. Ayrıca Mitroviça'da Mezarlık Hizmetleri binası ve Gasilhane binası yaparak hem ecdat Osmanlı'ya bir vefa borcunu ödedik, hem de kilometrelerce uzaktaki kardeşlerimize hizmet götürmüş olduk" diyerek Kosova'nın bağımsızlığının 5. yıldönümünü kutladı.

Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Kurt ile AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'ın da böyle önemli bir günde Kosova'dan gelen heyeti ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttikleri geceye ayrıca; Kosova Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener, Karadağ Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ramo Braliç, Kosova Kamenice Belediye Başkanı Shaip Surdilli, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu ile çok sayıda davetli katıldı.

Halk oyunları ekiplerinin yöresel oyunlarıyla renklenen gece, iki ülke kardeşliğine ithafen hazırlanmış, üzerinde Türk ve Kosova bayraklarının bulunduğu yaş pastanın kesilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnegöl Kosovalı Kardeşleriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement