İnegöl Merkez Pazar Yerine Ek Otopark Yapılacak - Son Dakika
Güncel

İnegöl Merkez Pazar Yerine Ek Otopark Yapılacak

İnegöl Merkez Pazar Yerine Ek Otopark Yapılacak

Aktaş: Alanın görsel güzelliğine kavuşturulması için burasını yan taraftaki Mer-Pa'yla birleştirmemiz gerekmektedir.

16.04.2013 14:27

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları Yusuf Şen ve Turgay Yel, Sebzeciler Meyveciler Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, Umum Terziler ve İşçiler Odası Başkanı Selim Malçok ve bazı daire müdürleri ile birlikte kısa bir süre önce yıkımı gerçekleştirilen eski TEDAŞ binası yerinde incelemelerde bulundu. Başkan Aktaş; buranın Merkez Pazaryeri MerPa'ya dahil edilmesi konusunda bilgiler verdi.

TEDAŞ eski binasının yıkımı ile MerPa'nın hemen dibinde oluşan 680m2'lik boş alanın değerlendirilmesi konusunda neler yapılabilir noktasında bir dizi kararların alındığı incelemede; tuhafiyecilerin tamamen yeni yapılacak olan alana taşınacağı belirtilirken, MerPa'nın ön tarafının ise sadece otopark olarak kullanılacağı kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, alanla ilgili nasıl bir uygulama gerçekleştireceklerini belirlemek amacıyla MerPa'yı kullanan esnafların oda başkanları ile bu incelemeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, bölgenin zemini, su giderleri, aydınlatması ve alt yapı konusunda çalışmalar yapılarak esnafın işini kolaylaştıracaklarını kaydetti.

Alanın MerPa'ya dahil edilmesi gerektiğini söyleyen Aktaş; "Alanın görsel güzelliğine kavuşturulması için burasını yan taraftaki Mer-Pa'yla birleştirmemiz gerekmektedir. Böylelikle daha önce Pazartesi pazarından taşıdığımız tuhafiyecileri de tamamen buraya monte etmiş olacağız." dedi.

Tuhafiyecilerden boşalacak olan ön tarafın ise sadece otopark olarak kullanılacağını kaydeden Başkan Aktaş, daha geniş bir otopark için yolla alakalı gerekli uygulamaları da yapacaklarını söyledi. Aktaş, otoparkın pazarcılar için değil, sadece gelen müşteriler tarafından kullanılacağını belirtti.

Yapılacak düzenlemenin Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanacağını duyuran Başkan Aktaş konuşmasını şu şekilde sonlandırdı; "Pazara gelen vatandaşlarımızı nasıl bir uygulama ile en iyi şekilde rahat ettiririz onun hesabını yaptık. Nezih pırıl pırıl kullanılan pazarımız bu otopark sıkıntısının giderilmesi ile beraber daha da kaliteli bir hal almış olacak. Bu vesile ile ilçe halkımız pazaryerinde daha iyi bir hizmet almış olacaktır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnegöl Merkez Pazar Yerine Ek Otopark Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement