İnfaz Koruma Memurları Fidan Dikti - Son Dakika
Güncel

İnfaz Koruma Memurları Fidan Dikti

İnfaz Koruma Memurları Fidan Dikti

Erzurum'a gelen 350 infaz koruma ve serbest denetimlik memuru, fidan dikmek için birbiriyle yarıştı.

31.05.2013 11:04  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurdun birçok kentinden eğitim için Erzurum'a gelen 350 infaz koruma ve serbest denetimlik memuru, fidan dikmek için birbiriyle yarıştı. Palandöken Dağı'nda bir saat içinde 500 çam fidanını toprakla buluşturan ve can suyu veren Adelet Bakanlığı personelinden büyük bir bölümü, ilk kez fidan diktiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Genel Müdürlüğü Erzurum Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi'nde 259'uncu dönem eğitim çalışmalarına katılan infaz koruma ve serbest denetimlik memurları otobüslerle Palandöken sıra dağlarının Paşapınar mevkiine gitti. Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Ünal Bingül yönetiminde dağa çıkan gençlere bazı yargı mensupları da eşlik etti. Fidanların dikileceği tepelere koşarak çıkan gençler fidan dikmek için yarıştı. Traktör römorkundaki fidanları alarak kazma kürekle kazdıkları çukurlara diken ve sonra da can suyu veren kursiyerler bir saatte 350 çam fidanını toprakla buluşturdu. Fidan dikiminden sonra kursiyerlere semaver çayı ikram edildi.

Fidan dikimini geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Ünal Bingül, bugüne kadar Palandöken'e 20 binin üzerinde fidan diktiklerini söyledi. Eğitim için Türkiye'nin dört bir tarafından Erzurum'a gelen her kursiyeri Palandöken'e çıkararak en az 3 fidan diktirdiklerini anımsatan Başkan Ünal Bingül, "Ağaç dikmek, yaşama dair yapılacak en güzel eylemlerden biri. Ağaç dikmek topluma huzur ve mutluluk verir" diye konuştu.

Hayatında ilk kez dikili bir ağacının olduğunu söyleyen ve İzmir'de serbest denetimlik memuru olarak çalışacağını söyleyen Burcu Gündüz, "Çok mutluyum. Bugüne kadar böyle bir fırsat elimize geçmemişti. Kurs için geldiğim Erzurum'da bu mutluluğu yaşadım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnfaz Koruma Memurları Fidan Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement