İngiltere Dışişleri Bakanı Hague Irak'ta - Son Dakika
Güncel

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague Irak'ta

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague Irak\'ta

Hague: "Irak'ın dostu olarak Birleşik Krallık, tüm Irak halkını destekleyecek ve IŞİD'i durduracak kapsayıcı bir hükümetin oluşturulmasının acil öncelik olması gerektiğine inanmaktadır" "IŞİD acımasız bir terör örgütüdür, sadece Irak ve bölgesi için değil, tüm ülkeler için tehdit oluşturmaktadır"

26.06.2014 14:47

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'in, siyasi birliğin önemini vurgulamak için Irak'ı ziyaret ettiği açıklandı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bugün Bağdat'a giden Hague'in Irak'ta siyasi parti yetkilileriyle bir araya geleceği ifade edildi.

Açıklamada, Hague'in şu sözlerine yer verildi:

"Irak, varlığıyla ilgili bir tehditle karşı karşıyadır. Irak'ın karşı karşıya olduğu bu zorluğu aşıp aşamayacağı siyasi birliğine bağlıdır. Irak'ın dostu olarak Birleşik Krallık, tüm Irak halkını destekleyecek ve Irak Şam İslam Devleti'ni (IŞİD) durduracak kapsayıcı bir hükümetin oluşturulmasının acil öncelik olması gerektiğine inanmaktadır. Bu konu Irak ziyaretimin amacıdır ve Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani ile yapacağım görüşmelerin temelini oluşturacaktır."

Ülkesinin Irak'a diplomatik, terörle mücadele ve insani yardım sağlayabileceğini belirten Hague, İngiltere'nin Erbil'deki insani ihtiyaçlara karşılık veren ilk ülke olduğunu ve 5 milyon sterlinlik insani yardım sağladığını anımsattı.

"IŞİD'in acımasız bir terör örgütü olduğunu ve İslam inancına yabancı olduğunu" vurgulayan İngiltere Dışişleri Bakanı, IŞİD'in sadece Irak ve bölgesi için değil, tüm ülkeler için tehdit teşkil ettiğine dikkati çekti.

Hague, Irak ziyaretinin amacını, "Bugünkü görüşmelerimin odağında, Iraklı liderleri mezhep kaynaklı kargaşayı geride bırakmaları ve tüm siyasi partilerin bir araya gelmeleri konusunda teşvik etmek olacaktır" sözleriyle açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de bu hafta başında Bağdat'ta temaslarda bulunmuştu. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere Dışişleri Bakanı Hague Irak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement