İNİYAD'dan Kurban Kardeşliği - Son Dakika
Güncel

İNİYAD'dan Kurban Kardeşliği

İNİYAD\'dan Kurban Kardeşliği

İnegöl İnsani Yardım Derneği, müslümanlara yapacakları kurban bağışlarıyla kurban kardeşliğine davet etti.

16.10.2012 07:43

İnegöl İnsani Yardım Derneği, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret ederek, yaptıkları kurban çalışmalarıyla alakalı bilgi paylaşımında bulunarak; tüm İnegöl insanını dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara yapacakları kurban bağışlarıyla kurban kardeşliğine davet etti.

İNİYAD Yönetim Kurulu üyeleri ve İHH gönüllüsü İHMED Başkanı Haydar CERRAH ile birlikte Başkan Aktaş'ı makamında ziyaret eden İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin; Belediye Başkanı Aktaş'ı İHH'nın 2012 yılındaki kurban çalışmalarıyla alakalı bilgilendirdiklerini ifade ederek; "İHH bu yıl da 101 ülkede kurban çalışmaları yapıyor. Kurban bedeli 350 TL'dir. İnegöllü kardeşlerimiz kurban bağışında bulunmak isterlerse derneğimize gelerek ya da telefon açarak makbuz karşılığında kurban hissesi alabilirler" kurban kardeşliğine herkesi ortak olmaya çağırdı.

Kurbanlar Ruanda'da Kesilecek

İHH gönüllüsü olan İHMED Başkanı Haydar CERRAH'ın İNİYAD'ı İnegöl'den temsil edeceğini ve Ruanda'ya gideceğini vurgulayan Zengin, "Orada bağışçılarımızın kurban hisselerinin bizzat kesilmesine tanıklık edecek." dedi.

Aktaş; Kurban Bağışına Öağrıda Bulundu

Kurban Bayramı'nın büyük bir heyecan ve mutluluğa sebep olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise konuşmasında, ülke olarak dünyanın bir çok yerinden daha iyi imkanlara sahip olduğumuzu belirterek, kurban bağışlarını mazlum ülke halklarına yapılmasının iyi olacağı söyledi.

"Bu manada çok farklı Müslüman ülkelere İHH aracılığı ile çok güvenilir bir şekilde kurban bağışlarınızı ulaşabiliriz. İNİYAD Haydar Cerrah aracılığıyla Ruanda'da olacak. Belki haritada yerini bile bilmediğimiz bu ülkede açlıkla, yoksullukla ve fakirlikle boğuşan gerçek ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmak çok önemli. İnegöl'de biliyorum ki; iş adamlarımız, esnaf ve çalışanlarımız bu konuda destek olacak ve birçok kurban bağışında bulunacaklardır. 350 TL bizim için değil ama onlara gönderilecek bir kurban için çok önemli." olduğunu söyleyen Başkan Aktaş; "Bu milletin evlatları olarak sadece çevresine ve kendi yaşayanlarına değil, bütün dünyaya, bütün dünya Müslümanlarına sahip çıkmış önemli bir topluluk ve önemli bir nesiliz. Osmanlı bakiyesiyiz. İnanıyor ve ümidediyorum ki, insanı heyecanlandıran bu kurban organizasyonuna İnegöl'deki hemşerilerimiz sahip çıkarlar. Haydar arkadaşımız da gittiği yerde İnegöl'deki katkı ve destekleri ulaştırmak adına bizzat şahitlik eder." dedi.

Haydar Cerrah Helallil İstedi

Kurbanın yakınlaşma anlamına geldiğini söyleyen İHMED Başkanı Haydar Cerrah ise Mübarek kurban bayramının Allaha yakınlaşmamıza vesile olması temennisinde bulunarak; "İnegöl'ün bağışladığı kurbanları bizzat şahsım bulunarak vekaleten Ruanda'da keseceğiz. Kurbanla İnşallah yüzlerce mazlum ve mağdur kardeşlerimize ulaşacağız. Ben Başkan Aktaş'a bize verdiği destekler için, İHH İnegöl teşkilatına da beni böyle bir göreve layık görüp ödüllendirdiği için çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Sizlerden de haklarınızı helal etmenizi istiyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İNİYAD'dan Kurban Kardeşliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement