Irak Cumhurbaşkanı Masum'un, Ikby Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Irak Cumhurbaşkanı Masum'un, Ikby Ziyareti

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) son gelişmeleri yakından takip etmek üzere Süleymaniye kentine geldi.

28.02.2015 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) son gelişmeleri yakından takip etmek üzere Süleymaniye kentine geldi.

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'na, Cumhurbaşkanlığı uçağı ile gelen Masum'u, IKBY Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Kürdistan Yurtseveler Birliği (KYB) Polibüro Sorumlusu Mela Bahtiyar, Vali Dr. Aso Feridun ve diğer idari makam yetkilileri karşıladı.

Masum, havalimanı çıkışında gazetecilere yaptığı kısa açıklamada,  "Kürdistan'daki gelişmeleri yakından takip etmek için buradayım. Son durumla ilgili tüm siyasi taraflar ile toplanacağım.  Benim amacım Irak ve Kürdistan halkına hizmet etmektir. Bunun yanında yeni il olan Halepçe'yi de ziyaret edeceğim" dedi.

Erbil ve Bağdat arasındaki son gelişmelere ilişkin olarak da  "Elimde bu konu üzerinde konuşmamız gereken birçok şey var ancak şuanda çok erken. İleride daha detaylı konuşacağım" ifadelerini kullandı.

Masum'un, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Lideri ve Irak Eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'yle bir araya geldiği öğrenildi.

Masum, Halepçe ziyaretinden sonra Erbil'de, IKBY Başkanı Mesut Barzani ve diğer siyasi partilerin temsilcileri ile bir araya gelecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Cumhurbaşkanı Masum'un, Ikby Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement