Irak'ta İHA Düşmesi: Yangın Çıktı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Irak'ta İHA Düşmesi: Yangın Çıktı

20.06.2026 23:09

Irak Meclis Başkanı Halbusi'nin misafirhanesi yakınında İHA düştü, yangın çıktı, can kaybı yok.

Irak Meclis Başkanı Heybet Halbusi'nin Enbar vilayetindeki misafirhanesi yakınlarına düşen bir insansız hava aracının (İHA) çevredeki otluk alanda yangına neden olduğu, olayda can kaybı ya da ciddi hasar meydana gelmediği bildirildi.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığına bağlı Güvenlik Medya Ağı'ndan yapılan açıklamada, Enbar'ın Germe ilçesinde, Meclis Başkanı'nın misafirhanesine yakın bir noktaya küçük bir İHA düştüğü belirtildi.

Açıklamada, İHA'nın düştüğü bölgede bulunan otluk alanda yangın çıktığı, ancak olayın önemli bir zarara yol açmadığı ifade edildi.

İHA'nın patlayıcı madde taşımadığı aktarılan açıklamada, bu tip hava araçlarının menzilinin 750 metreyi aşmadığı ve yüksek sıcaklıklarda hızla yanabildiği kaydedildi.

Güvenlik güçleri, istihbarat birimleri ve olay yeri inceleme ekiplerinin olayla ilgili gerekli araştırmaları başlattığı, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta İHA Düşmesi: Yangın Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement