Irak'ta Terör Örgütü Deaş'la Mücadele - Son Dakika
Son Dakika Logo

Irak'ta Terör Örgütü Deaş'la Mücadele

27.11.2017 23:11

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın elde ettiği toprakların yüzde 97'sinin geri alındığı bildirildi.

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın elde ettiği toprakların yüzde 97'sinin geri alındığı bildirildi.

DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon güçlerinin komutanı Paul Funk, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nde düzenlediği basın toplantısında, "Irak'ta DEAŞ'ın kontrol ettiği toprakların yüzde 97'si geri alındı. Bundan dolayı Iraklıları kutluyoruz." dedi.

DEAŞ militanlarının Irak'ta sığınmacıların arasında gizlendiğini belirten Funk, bu yüzden örgütün hala tehlike oluşturduğunu ifade etti.

Funk, "Koalisyon güçleri DEAŞ'la mücadeleye devam edecek ve Irak'ta hükümetin istediği kadar kalacak. Koalisyonun görevi sadece terörle mücadele değil, onu kökünden sökmektir. Iraklıların bundan sonra karşılaşacağı sorun da DEAŞ'ın ektiği binlerce mayın ve patlayıcılar olacak. Bunların imha edilmesi zaman alacak." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Terör Örgütü Deaş'la Mücadele - Son Dakika


Advertisement