Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Irak'taki Çatışmalar

26.06.2014 17:50

Çin, mahsur kalan işçilerini bölgeden tahliye etmeye çalışıyor.

Çin, Irak'ta süren çatışmalar nedeniyle bölgedeki Çinli işçilerin tahliyesi için Irak makamlarıyla yakın temas halinde olduklarını açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, Çin'in Bağdat Büyükelçiliğinin hükümet ve orduya, bölgede mahsur kalan Çinli işçilerin güvenliğinin garanti altına alınması ve tahliyesinin sağlanması için çağrıda bulunduğunu aktardı.

Hua, Çince yayın yapan "Caixin" dergisinin, "Irak tarafı yardım sağlamayı reddetti" yönündeki haberini yalanlayarak ilgili makamlarla düzgün iletişim ve işbirliğinin olduğunu söyledi.

Güvenlik nedeniyle tahliyeyle ilgili düzenlemeler hakkında daha fazla bilgi veremeyeceklerini belirten Hua, Irak'ta çoğunluğu güvenli bölgelerde 10 bin Çinli işçi bulunduğunu ve bunların çok azının ülkenin tehlikeli bölümlerinde olduğunu kaydetti.

Hua, Çin hükümetinin, Çinli işçi ve şirketlerin güvenliğine büyük önem verdiğini vurgulayarak ülkesinin tahliyenin güvenli, düzenli ve zamanında yapılması için her türlü çabayı göstereceğini sözlerine ekledi. - Pekin

Kaynak: AA

Advertisement