Irak'ta 32 IŞİD Militanı Öldürüldü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Irak'ta 32 IŞİD Militanı Öldürüldü

Irak\'ta 32 IŞİD Militanı Öldürüldü
11.08.2014 00:07  Güncelleme: 01:17

Irak ordusunun Diyala ve Salahaddin kentlerinde terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne yönelik düzenlediği operasyonlarında 32 IŞİD militanı öldürüldü.

Irak ordusu Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) büyük darbe darbe vurdu.

Irak Ordusu Dicle Operasyonları Komutanı Orgeneral Abdulemir ez-Zeydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada hava kuvvetlerinin Diyala iline bağlı Celevla bölgesine düzenlediği operasyonda 30 IŞİD militanının öldüğünü, 9'unun da yaralandığını belirtti.

MİLİTANLARIN ARAÇLARI İMHA EDİLDİ

Operasyonda IŞİD militanlarının kullandığı 6 aracı imha ettiğini ifade eden Zeydi, hava kuvvetlerinin bu tür operasyonlarla önemli ilerleme kaydettiğini vurguladı.

Öte yandan Salahaddin emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, bölgedeki silahlı aşiret mensuplarıyla IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar arasındaki çatışmada 2 IŞİD militanı hayatını kaybetti, 3 Şii milis yaralandı.

1 MİLYON SİVİL GÖÇ ETTİ

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta 32 IŞİD Militanı Öldürüldü - Son Dakika


Advertisement