Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü ile mücadele için uluslararası koalisyon oluşturulursa Irak hükümetinin istemesi halinde ve uluslararası hukuka saygı çerçevesinde bu koalisyona destek verebileceklerini bildirdi.
NATO Zirvesi'nden sonra basının sorularını yanıtlayan Hollande, "Irak hükümeti isterse ve uluslararası hukuka uygun bir durum olursa bu terör örgütüne karşı oluşturulacak uluslararası koalisyona katılır mısınız sorusu yöneltilirse vereceğim yanıt 'evet' olur" dedi.
Hollande, olası operasyonun içeriğiyle ilgili istişarelerin ittifak üyeleriyle sürdüğünü belirtti.
IŞİD ile mücadelede Irak hükümetiyle hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Hollanda, bu konuda önceki gün dile getirdiği Paris'te uluslararası konferans düzenlenmesi önerisini yineledi. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Fransa'da IŞİD ile Mücadele Çalışmaları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.