İran, ABD gemisini hedef aldı iddiasını öne sürdü - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran, ABD gemisini hedef aldı iddiasını öne sürdü

03.06.2026 23:34

İran, Umman Denizi'nde ABD'ye ait bir askeri gemiyi hedef aldığı iddiasında bulundu, ABD reddetti.

İran medyası, İran ordusunun Umman Denizi'nde ABD'ye ait bir askeri gemiyi hedef aldığını öne sürerken, ABD söz konusu iddiayı reddetti.

İran'ın Tesnim Haber Ajansının haberinde, İran ordusunun, "ABD'nin İran ticari gemilerine yönelik saldırıları ve Hürmüz Boğazı düzenlemelerini ihlal etmesi" nedeniyle bir ABD gemisini hedef aldığı belirtildi.

Umman Denizi'nde hedef alınan ABD askeri gemisinin "komuta ve kontrol merkezine" sahip olduğu ve İran'ın karasularına yaklaştığı sırada hedef alındığı aktarıldı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM), ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İran'ın Umman Denizi'nde ABD askeri gemisini hedef aldığı iddiası reddedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran, ABD gemisini hedef aldı iddiasını öne sürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement