İran: Bölge Ülkeleri Meşru Hedef - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran: Bölge Ülkeleri Meşru Hedef

28.02.2026 16:33

İran, ABD'nin saldırılarında bölge ülkelerini meşru hedef olarak görüyor.

(ANKARA) - İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran'a yönelik saldırılarında topraklarının kullanılmasına izin veren bölge ülkelerinin Tahran tarafından "meşru hedef" olarak değerlendirileceğini söyledi.

Arakçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Iraklı yetkililerle telefon görüşmeleri gerçekleştirdiğini belirtti. Arakçi, bölge ülkelerine, ABD ve İsrail'in İran'a karşı düzenleyebileceği operasyonlarda kendi tesis ve topraklarının kullanılmasına engel olma sorumluluklarını hatırlattı.

İran Dışişleri Bakanı, İran ordusunun operasyonların hangi noktadan başlatıldığına özel önem verdiğini ve İran'ın savunma adımlarına karşı atılacak her türlü girişimin meşru hedef sayılacağını vurguladı.

Öte yandan İran Devrim Muhafızları Ordusu gün içerisinde Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Kuveyt'teki ABD üslerini hedef almıştı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İran: Bölge Ülkeleri Meşru Hedef - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement