İran Cumhurbaşkanı: Petrol Fiyatları İran ve Rusya'ya Baskı Amacıyla Düşürüldü - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran Cumhurbaşkanı: Petrol Fiyatları İran ve Rusya'ya Baskı Amacıyla Düşürüldü

İran Cumhurbaşkanı: Petrol Fiyatları İran ve Rusya\'ya Baskı Amacıyla Düşürüldü
13.09.2015 15:30

Dha DIŞ HABER - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, petrol fiyatlarının İran ve Rusya'ya baskı kurmak amacıyla düşürüldüğünü öne sürdü.

Dha DIŞ HABER -

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, petrol fiyatlarının İran ve Rusya'ya baskı kurmak amacıyla düşürüldüğünü öne sürdü.

Başkent Tahran'da düzenlenen bir toplantıda konuşan Ruhani, "Süper güçlere bağlı oldukları herkesçe bilinen bazı petrol üreticisi ülkeler, İran ve son zamanlarda Rusya'ya baskı kurmak hedefiyle petrol fiyatlarını indirdi" diye konuştu.

Ruhani, her hangi bir ülke ismi zikretmeden, "Bu ülkeler, 1-2 ay içinde petrol fiyatlarını yarı yarıya ve daha sonra değerinin üçte birine düşürdü. Petrol fiyatları varil başına 110 dolardan 40 dolara geriletildi" dedi.

İran bütçesinin daha önceki yıllarda yüze 70 ila 80 petrolden gelen gelire bağlı olduğunu ancak geçen yıl bu rakamın yüzde 33 düşürüldüğünü kaydeden Ruhani, "Ülke ekonomimiz tek ürüne bağlı ve hala bundan kurtulamadık" ifadesini kullandı.

Fotoğraf : İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani - Tahran

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İran Cumhurbaşkanı: Petrol Fiyatları İran ve Rusya'ya Baskı Amacıyla Düşürüldü - Son Dakika


Advertisement