İran'da emekliler maaş protestosu düzenledi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

İran'da emekliler maaş protestosu düzenledi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
İran\'da emekliler maaş protestosu düzenledi
 Güncelleme: 

İran'da binlerce emekli ülke genelinde, maaşlarının artırılması ve sosyal haklarının iyileştirilmesi talebiyle gösteri düzenledi.

İran'da binlerce emekli ülke genelinde, maaşlarının artırılması ve sosyal haklarının iyileştirilmesi talebiyle gösteri düzenledi.

İran İnsan Hakları Aktivistleri Ajansı'nın (HRANA) haberine göre, Tahran, Meşhed, İsfahan, Erdebil gibi birçok kentte Sosyal Güvenlik Kurumu binaları önünde toplanan binlerce emekli, maaş ve sosyal haklarının iyileştirilmesini istedi.

Göstericiler, "Zulüm yeter, soframız boş", "Maaşımız enflasyon oranında artsın" sloganları atarken, "Enflasyon, pahalılık milletin belası" ve "Ne meclis, ne devlet milleti düşünüyor" yazılı pankartlar taşıdılar.

İran'da yoksulluk sınırının altında maaş aldıklarını belirten emekliler, zaman zaman protesto düzenleyerek yetkililerden sorunlarının çözülmesini istiyor.

Kaynak: AA