İran'da Saldırılarda 3 Bin Kişi Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran'da Saldırılarda 3 Bin Kişi Hayatını Kaybetti

09.04.2026 13:19

İran Adli Tıp Kurumu Başkanı, ABD ve İsrail'in saldırılarında 3 bin kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İran Adli Tıp Kurumu Başkanı Abbas Mescidi Arani, ABD ve İsrail'in 28 Şubat'ta ülkesine başlattığı saldırılarda şu ana kadar en az 3 bin kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İran basınına göre Arani, İran ile ABD ve İsrail arasındaki savaşın bilançosuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arani, "ABD ve İsrail'in İran'a 28 Şubatta başlattığı saldırılarda şu ana kadar en az 3 bin kişinin hayatını kaybettiğini" ve cenazelerin yüzde 40'nın kimliğinin tespit edilemeyecek durumda olduğunu ancak buna rağmen yoğun çalışmalar sonucunda kimlik tespit çalışmalarının başarıyla tamamlandığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'da Saldırılarda 3 Bin Kişi Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement