
İran'ın Asya ve Pasifik'ten sorumlu Bakan Yardımcısı İbrahim Rahimpur, gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye ve Irak'tan İran'ın arabulucu olması konusunda bir talep gelmesi durumunda bunu değerlendirebileceklerini ifade etti.
"ARABULUCU OLMAYA HAZIRIZ"
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Rahimpur, son günlerde Bağdat-Ankara hattında yaşanan gerilimi düşürmek için İran'ın iki ülke arasında arabulucu olmaya hazır olduğunu ifade etti.
"DAHA TALEP GELMEDİ"
Şu ana kadar iki ülkeden bir talep gelmediğini söyleyen İranlı diplomat, "Belki bunun için biraz zaman gerekir" dedi.
Dün de İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, bir Irak televizyonuna yaptığı açıklamada, iki ülke arasında olası çatışmayı önlemek için İran'ın arabulucu olabileceğini belirtmişti.
Son Dakika › Güncel › İran'dan Türkiye ve Irak'a Teklif: Arabuluculuğa Hazırız - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.