İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Güncel

İran ile Nükleer Müzakereler

İran ile Nükleer Müzakereler

Tahran yönetimi ile 5+1 ülkeleri arasında yürütülen müzakerelerin dördüncü turu, Viyana'da yapılıyor.

14.05.2014 14:37

Tahran yönetimi ile 5+1 ülkeleri arasında yürütülen nükleer müzakereler, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif başkanlığında devam ediyor.

İran ile Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında İran'ın nükleer programına kapsamlı çözüm bulunması amacıyla yürütülen müzakerelerin dün başlayan dördüncü turu Viyana'daki BM binasında sürüyor.

Ashton'ın sözcüsü Michael Mann, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İran ile 5+1 ülkeleri arasındaki müzakerelerin Ashton ve Zarif başkanlığında devam ettiğini söyledi.

Müzakerelerde muhtemel bir anlaşmanın unsurlarını oluşturacak konulardaki farklılıkların giderilmeye çalışıldığını ifade eden Mann, "Bunlar çok hassas ve karmaşık konular. Muhtemel bir anlaşmanın unsurlarını oluşturmak kolay olmayacak" dedi.

Müzakerelerde anlaşma sağlanmasının kaydedilecek ilerlemeye bağlı olduğunu belirten Mann, heyetlerin anlaşmaya ulaşmak için kararlı olduğunu vurguladı. Mann, İran'a yönelik yaptırımların müzakerelerin seyrine göre devam edeceğini söyledi.

Taraflar arasında uranyum zenginleştirme, nükleer işbirliği, yaptırımlar ve ağır su reaktörleri konularındaki farklılıkların giderilmeye çalışıldığı ifade ediliyor.

İran ile 5+1 ülkeleri, 24 Kasım 2013'te Cenevre'de varılan geçici anlaşma kapsamında, Temmuz 2014'e kadar kapsamlı ve kalıcı bir anlaşmaya ulaşmak için müzakereler yürütüyor. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement