İran'ın Nükleer Programı - Son Dakika
Güncel

İran'ın Nükleer Programı

İran\'ın Nükleer Programı

UAEK: "İran, zenginleştirilmiş uranyum stoklarının yarısını seyreltti"

17.04.2014 13:13

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK), İran'ın, yüzde 20 oranında zenginleştirdiği uranyum stokunun yarısını seyrelttiğini bildirdi.

UAEK tarafından hazırlanan raporda, İran'ın, 24 Kasım 2013 tarihinde Cenevre'de yapılan geçici anlaşmaya uygun olarak yükümlülüklerini yerine getirmeye devam ettiği vurgulandı. Raporda, İran'ın, nükleer silah üretimine yardımcı olacak yüzde 20 oranında zenginleştirdiği uranyum stokunun yarısını seyrelttiği belirtildi.

İran'ın, elinde bulunan yüzde 20 oranında zenginleştirilmiş uranyum stokunun tamamını 20 Temmuz'a kadar seyreltmesi gerekiyor.

İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ile Almanya (5+1) arasında 24 Kasım 2013 tarihinde Cenevre'de yapılan geçici anlaşma kapsamında İran nükleer programının, 5+1 ülkeleri ise ekonomik yaptırımların kısmi olarak dondurulmasına karar vermişti. Söz konusu anlaşma kapsamında İran, 20 Ocak 2014 tarihinde Natanz ve Fordo nükleer tesislerindeki yüzde 20 uranyum zenginleştirme faaliyetlerini askıya almış ve elindeki 196 kilogram yüzde 20 zenginleştirilmiş uranyum stokunu seyreltme işlemlerini başlamıştı. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'ın Nükleer Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement