İran İslam Devrimi'nin 35. Yıl Dönümü Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

İran İslam Devrimi'nin 35. Yıl Dönümü Kutlamaları

İran İslam Devrimi\'nin 35. Yıl Dönümü Kutlamaları

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Erbil kentinde düzenlenen programla devrimin 35.'inci yılı kutlandı.

11.02.2014 19:40

İran İslam Devrimi'nin 35. yıl dönümü Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde kutlandı.

Erbil'in İran Başkonsolosluğu tarafından Saad Abdullah Kongre Salonu'nda düzenlenen kutlama programı, İran devriminden sonra ülkede yaşanan siyasi, ekonomik ve teknolojik gelişmelerin anlatıldığı slayt gösterisiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan İran'ın Erbil Başkonsolosu Hüseyin Üzeyimi, millet olarak devrimi kutlamanın mutluluklarını yaşadıklarını söyledi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Siyasi Büro Başkanı Fazıl Mirani de İmam Humeyni önderliğinde gerçekleşen devrimin, sadece İran için değil, bütün mazlumlar için bir milat olduğunu söyledi. İran devriminin toplarla, tüfeklerle değil halkın mücadelesiyle kazanıldığını anlatan Mirani, bunun için mücadele edenlere ve devrim şehitlerine saygılarını sunduklarını dile getirdi.

Mirani, İran ile IKBY arasındaki ilişkilerin çok eski olduğunu hatırlatarak, "Saddam Hüseyin döneminde özellikle Halepçe Katliamı ve Enfal Operasyonlarında, İran hep yanımızda oldu. İran, Kürdistan halkının kadim bir dostudur, bundan mutluluk duyuyoruz" dedi.

"İran'ın Kürtler için harekete geçmesini temenni ediyoruz"

"İran'ın bütün Irak'ın istikrarı ve güvenliği için bizimle birlikte hareket etmesini istiyoruz" diyen Mirani, ülkedeki Kürtlerin durumunun iyileştirilmesi için de Tahran'ın adım atmasını istedi.

Mirani, şöyle konuştu:

"İran, Kürdistan bölgesini tanımada öncülük etmiştir. Bu yüzden Kürdistan'da iki konsolosluk açmıştır. Bu ülkede Kürt meselesinde de önemli gelişmeler yaşanıyor. İlk defa Kürtçe ana dilde eğitimde sevindirici adımlar atıldı. Bunun artarak devam etmesini diliyoruz. İran'ın ülkesindeki Kürtlerin haklarına kavuşması noktasında da harekete geçmesini temenni ediyoruz. İran'ın bu adımları, sadece Kürtler nezdinde değil bütün bölgede yankı uyandıracaktır."

İran devriminin kutlandığı programa IKBY İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Erbil Valisi Nevzat Hadi, Celal Talabani'nin eşi Hero İbrahim Ahmed, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbürosu üyeleri Sadi Ahmet Pire, Adnan Müftü, Berhem Salih, Kürdistan Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud ile diğer siyasi parti temsilcileri ile bazı ülkelerin başkonsolosları katıldı. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran İslam Devrimi'nin 35. Yıl Dönümü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement