İran'la nükleer müzakereler Catherine Ashton'ın Sözcüsü Mann - Son Dakika
Güncel

İran'la nükleer müzakereler Catherine Ashton'ın Sözcüsü Mann

İran\'la nükleer müzakereler Catherine Ashton\'ın Sözcüsü Mann

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın Sözcüsü Michael Mann, İran'a uygulanan yaptırımların ancak sahadaki durum değişirse değişebilece...

07.11.2013 16:06

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın Sözcüsü Michael Mann, İran'a uygulanan yaptırımların ancak sahadaki durum değişirse değişebileceğini söyledi.

Mann, İran'la BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında Cenevre'de ikinci turu bugün başlayan nükleer müzakerelerle ilgili Cenevre Uluslararası Konferanslar Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

İki gün sürecek müzakerelerde ilerleme sağlanmasını umduklarını ifade eden Mann, bugün farklı formatlarda toplantılar yapılacağını ve Ashton'ın İran heyetine başkanlık eden İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile bir araya geleceğini bildirdi.

Görüşmelerin hedefinin İran'ın nükleer programının barışçıl amaçlarla yürütüldüğünün ispatlanması olduğunu belirten Mann, bunun ancak İran'ın bir angajmana girmesi ve müzakere süreci sonucunda bir anlaşmaya varılması halinde mümkün olabileceğini söyledi.

Mann, bir soru üzerine, P5+1 ülkelerinin müzakere süreci boyunca ortak bir tavırları olduğunu vurgulayarak, uranyum zenginleştirilmesi konusunda BM Güvenlik Konseyi kararları bulunduğunu, bunlara uyulması gerektiğini kaydetti.

İran'a uygulanan yaptırımlarla ilgili bir soruyu yanıtlarken Mann, yaptırımların hedefinde nükleer programın bulunduğunu belirterek, "Yaptırımlar ancak sahadaki durum değişirse değişebilir. Yaptırımlara ihtiyaç duyulduğu sürece kalmaya devam edeceklerdir" dedi.

Bölgedeki diğer politik konuların da müzakerelerde masada olup olmadığının sorulması üzerine Mann, BM Güvenlik Konseyi'nden alınan yetkinin İran'ın nükleer programına ilişkin olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'la nükleer müzakereler Catherine Ashton'ın Sözcüsü Mann - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement