İran'la Nükleer Müzakereler İstanbul'da - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran'la Nükleer Müzakereler İstanbul'da

İran\'la Nükleer Müzakereler İstanbul\'da
19.02.2012 16:04  Güncelleme: 16:52

Ali Ekber Salihi, ülkesi ile batılı ülkeler arasında yapılacak nükleer görüşmelerin İstanbul'da olacağını bildirdi.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, ülkesi ile batılı ülkeler arasında yapılacak nükleer görüşmelerin İstanbul'da gerçekleşeceğini bildirdi.

Bir basın toplantısında konuşan Salihi, Birleşmiş Milletler 5 daimi üyesi artı Almanya'dan oluşan 5+1 ülkeleri ile görüşmelerin mekanının İstanbul'da olması konusunda mutabakata vardıklarını söyleyen Salihi, Salihi, "Görüşmelerin İstanbul'da yapılmasından yanaydık, karşı taraf da bu konuya olumlu baktı, görüşmeler İstanbul'da gerçekleşecek "diye konuştu.

Salihi, Türk mevkitaşı Ahmet Davutoğlu'nun da bu konuda ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu

bildirdiğini söyledi.

İran'ın nükleer baş müzakerecisi Said Celili, geçen hafta Avrupa Dış Politika Şefi Catherine Ashton'a gönderdiği mektupta bir yıldan fazla

bir süredir durdurulan müzakerelerin tekrar yapılmasını talep etmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İran'la Nükleer Müzakereler İstanbul'da - Son Dakika


Advertisement