Irkçılığın Cehaletle Buluşması - Son Dakika
Güncel

Irkçılığın Cehaletle Buluşması

Irkçılığın Cehaletle Buluşması

Van'daki 7.2 şiddetindeki depreme ilişkin program sunan Habertürk spikerinin sarf ettiği sözler izleyicileri şoke etti!

24.10.2011 08:34  Güncelleme: 15:57

Türkiye'yi ayağa kaldıran Van'daki 7.2 şiddetindeki depreme ilişkin program sunan Habertürk spikerinin sarf ettiği sözler izleyicileri şoke etti!

7.2'lik Van depremi sonrasında HaberTürk'te canlı yayınla olayı aktaran HaberTürk spikeri Duygu Canbaş'ın program açılışında sarfettiği, "Deprem her ne kadar Van'da da olsa hepimiz üzüldük" sözü izleyiciden büyük tepki çekti.

Habertürk'ün, 7.2'lik Van depremini uzmanları ile birlikte analiz etmek üzere gerçekleştirdiği 'Deprem Özel' yayınına spiker Duygu Canbaş'ın gafı damgasını vurdu.

Canbaş'ın programın açılışında sarfettiği "Tüm Türkiye, her ne kadar doğusundan, Van'dan gelmiş olsa da bu haber hepimizi gerçekten derinden sarstı ve üzdü" sözleri izleyenlerde şok etkisi yaşattı.

Programın ilerleyen dakikalarında reji tarafından uyarılan Duygu Canbaş, "Sözlerim yanlış anlaşıldıysa tüm izleyicilerimizden özür diliyorum" şeklinde bir düzeltme yapmak durumunda kaldı.

19 Ekim'deki PKK saldırısı sonrasında şehit olan 24 askerin ardından toplumda baş gösteren kutuplaşmaya yorumlanabilecek sözler, sosyal medyada olduğu gibi TV izleyicilerinin de tepkisine neden oldu.

ALTAYLI SAHİP ÇIKTI

Yayında kullandığı ifade nedeniyle tepki çeken spiker Duygu Canbaş'a sahip çıktı. İşte Altaylı'nın blog'unda paylaştığı görüşleri...

Habertürk gazetesi Genel Yayın yönetmeni Fatih Altaylı, dün canlı yayında "Deprem her ne kadar Van'da da olsa hepimiz üzüldük" cümleleriyle büyük tepki çeken Duygu Canbaş'a sahip çıktı. Canbaş, özellikle sosyal medyadan büyük tepki görmüştü.

İşte Fatih Altaylı'nın konuyla ilgili kişisel blogunda yer verdiği görüşleri:

Sevgili okurlar

Habetürk TV'de spiker Duygu Canbaş'ın ağzından çıkan sözler ne yazık ki, maksadını aştı ama bazıları bu dil sürçmesini ya da ifade bozukluğunu büyütüyor.

Söyledikleri kabul edilebilir gibi değil ama söylediği söylemek istediği değildi. Eminim.

"Deprem Van'da oldu ama hepimizi sarstı. Hepimiz yıkıldık" demek isterken belki canlı yayın yorgunluğu belki dil sürçmesi, olmadık bir cümle kurdu.

Adı Habertürk olan herhangi bir yayın organında, böyle bir cümle, bazılarınca yüklenmek istenen anlamda asla kullanılmaz., kullanılamaz.

Habertürk'ün böyle bir fikri olmaz, böyle bir zikri olmaz.

Nasıl olabilir ki, ben Vanlıyım. 10 yılı aşkın ekran tecrübesine rağmen, böyle bir dil sürçmesinin kurbanı olan Duygu Canbaş'ın yaptığı hatayı, büyütmemek, farklı anlamlar yüklememek gerekir."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Irkçılığın Cehaletle Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement