Irmaktali Balık Ölümlerine Araştırma - Son Dakika
Güncel

Irmaktali Balık Ölümlerine Araştırma

Irmaktali Balık Ölümlerine Araştırma

Ordu merkeze bağlı Gökömer Köyü'nden geçen Turnasuyu Irmağı'nda balık ve yılan ölümleri meydana geldi.

30.04.2013 11:26  Güncelleme: 15:56

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, ırmaktan su ve balıklardan numune alıp, incelenmek üzere Samsun Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne gönderdiklerini söyledi.

Merkeze bağlı Gökömer Köyü'nden geçen Turnasuyu Irmağı'nda balık, yılan ve diğer canlıların telef olduğunu gören vatandaşlar jandarmaya haber verdi. İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Çevre Koruma Timi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri bölgeye giderek sudan ve telef olan balıklardan numune aldı. Telef olan balıkları bir araya toplayan ekipler, incelemenin ardından tutanak tuttu. Yörede yaşayan 60 yaşındaki Sezai Çabuk, jandarma ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin Turnasuyu Irmağı'nda inceleme yaptıklarını belirterek, "Ekipler gelip kontrol ettiler. Ben 60 yaşındayım bundan önce bu ırmakta böyle ölümler yoktu." dedi.

NUMUNELER ALINDI

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam Turnasuyu Irmağı'nda ihbar üzerine ekiplerin inceleme yaparak numune aldığını söyledi. Telef olan balıklardan ve sudan alınan numunelerin incelenmek üzere Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderildiğini vurgulayan Musa Sağlam, "Ölümlerin olduğu alanda ekiplerimiz gerekli incelemeyi yaptılar. Balık ve su numunelerini alarak ilgili labaratuvarlara ulaştıracaklar. Sonuç çıktığı zaman zaten neden kaynaklandığında ortaya çıkacak." diye konuştu.

TURNASUYU'NDA BÜYÜK KATLİAM OLDU

Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyesi Coşkun Türkeli, Turnasuyu havzasında bir şirketin Hidro Elektrik Santrali inşaatı yaptığını bunun da ırmağı kirlettiğini, bununla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'na bir ay önce suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Turnasuyu'nun katledildiğini, milyonlarca balığın telef olduğunu iddia eden Coşkun Türkeli, "Büyük bir havza katliamı, doğa katliamı ortaya çıktı. Bu konuda daha önce biz savcılığa HES şirketi hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. Daha bundan büyük katliam olmaz. Turnasuyu havzası çok büyük bir havzadır. Çok sayıda balık ölmüştür ve bu havzanın sesini duyuracak kimse olmadığı içinde bu katliam yerinde kalmak durumunda kalıyor." diye konuştu.

Coşkun Türkeli, Turnasuyu Irmağı'ndaki son kirlilik ve telef olan balıklarla ilgili olarak elde ettikleri görüntüleri Cumhuriyet Savcılığı ile ilgili kuruluşlara vererek suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Irmaktali Balık Ölümlerine Araştırma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement