İş Bankası'ndan Üçüncü Yılda 1 Milyon Kitap Daha - Son Dakika
Güncel

İş Bankası'ndan Üçüncü Yılda 1 Milyon Kitap Daha

İş Bankası\'ndan Üçüncü Yılda 1 Milyon Kitap Daha

Türkiye İş Bankası, 2007-2008 Öğretim Yılının Sonunda Başlattığı "Karneni Göster Kitabını Al" Kampanyasını Bu Yıl Üçüncü Kez Gerçekleştiriyor

16.06.2010 17:30  Güncelleme: 17:32

Türkiye'de bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük eğitim kampanyalarından biri olan "Karneni Göster Kitabını Al" ile İş Bankası bu yıl da yaz tatiline giren 1 milyon ilköğretim öğrencisine kitap armağan ediyor. Kampanyanın üçüncü yılında 3 milyon çocuğa ulaşılmış oluyor.

Öğretim yılının sona erdiği 18 Haziran'dan itibaren Türkiye ve KKTC'deki herhangi bir İş Bankası şubesine karnesini getiren tüm ilköğretim öğrencilerine, karne notuna bakılmaksızın Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından kampanyaya özel olarak hazırlanan "Yazarlarımızdan Öyküler" adlı kitap hediye ediliyor.

"Sunuş" yazısını Doğan Hızlan'ın kaleme aldığı kitapta, Türk edebiyatının değerli yazarlarından Sait Faik Abasıyanık, Adalet Ağaoğlu, Sunay Akın, Sabahattin Ali, Necati Cumalı, Nursel Duruel, Feyza Hepçilingirler, Rıfat Ilgaz, Cemil Kavukçu, Orhan Kemal, Yaşar Kemal, Nezihe Meriç, Aziz Nesin, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Necati Tosuner'e ait toplam 15 öykü yer alıyor.

Banka bu kampanya ile 2008 yılında Türkiye kategorisinde dünyanın en prestijli iletişim ödüllerinden "Avrupa Mükemmeliyet Ödülü"nü, 2009 yılında ise Türkiye Halkla İlişkiler Derneği'nin "Altın Pusula" ödülünü kazandı.

Kitap Braille alfabesi ile de hazırlandı

İş Bankası bu yıl kampanya dahilinde bir ilke daha imza atarak görme engelli çocukların da tatil sevincine ortak oluyor. Braille alfabesi ile de hazırlanan "Yazarlarımızdan Öyküler" adlı kitap, ülke genelinde görme engelli çocuklara eğitim veren okulların kütüphanelerine de armağan ediliyor.

Özince: "Ülkemizin geleceğine yapılan bir yatırım"

Kampanyayı tanıtmak için düzenlenen basın toplantısına İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ile birlikte kitapta eseri bulunan yazarlar Sunay Akın, Nursel Duruel, Yaşar Kemal, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Necati Tosuner ve eleştirmen Doğan Hızlan katıldı. Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü ve Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz'ın da katıldığı toplantıda konuşan Ersin Özince, bu yıl görme engelli çocukları da kampanyaya dahil etmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Bireylerin ve ulusların gücünün, maddi imkânlarından çok sahip oldukları bilgiyle ölçüldüğü bir dünyada okuma alışkanlığının çok önemli olduğuna vurgu yapan Özince, "Ülkemizde daha çok çocuğumuzun nitelikli kitaplarla buluşmasına, okuyan ve sorgulayan gençlerimizin yetişmesine yapılacak her katkı, ülkemizin geleceğine yapılan bir yatırımdır" dedi.

Kitabın önsözünü yazan eleştirmen Doğan Hızlan da, 1 milyon kitabın büyük bir kültür hizmeti olduğunu ve her kitabın birden fazla kişi tarafından okunacağı düşünülürse çok önemli sayıda insana ulaşıldığını ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İş Bankası'ndan Üçüncü Yılda 1 Milyon Kitap Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement