İş Dünyası Seçim Sonuçlarını Şans Olarak Görüyor - Son Dakika
Güncel

İş Dünyası Seçim Sonuçlarını Şans Olarak Görüyor

İş Dünyası Seçim Sonuçlarını Şans Olarak Görüyor

1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendiren iş ve ekonomi dünyası sonuçları değerlendirilmesi gereken bir fırsat olarak gördü.

04.11.2015 11:25

1 Kasım'da yapılan milletvekili seçimlerine ilişkin ekonomi çevrelerinden olumlu mesajlar gelmeye devam ediyor. İş dünyası seçim sonuçlarının ekonomik ve kalkınma için bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiği görüşünde.

TÜMSİAD: ŞİMDİ İŞE KOYULMA ZAMANI
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçiminin ilk sonuçlarını değerlendirdi. Milletin sandığa yansıyan iradesine göre, AK Parti'nin seçimlerden beklenenin de üzerinde bir başarıyla çıktığını belirten Sade, şunları kaydetti:7 Haziran genel Seçimlerinde sandıktan çıkan seçim sonuçları ülkemizi ve milletimizi zor bir sınavdan geçirerek milletimize istikrardan önceki koalisyon yıllarını kısa zaman içinde hatırlattı. Ve bu zorlu dönem İş dünyasında bütün sektörleri fazlasıyla etkilemiştir. Geçen zorlu sürecin sonunda 1 Kasım seçimlerinde sandıktan çıkan Türkiye'nin istikrar sınavından başarıyla çıkmasını bildiğini gösterdi. Bu başarılı sonuç ile zedelenen istikrarı kısa sürede tekrardan yakalayıp ekonomide de rahat bir nefes almamızı sağlayacaktır."
Şimdi işe koyulma zamanı olduğunu vurgulayan Sade, "Milletimiz seçim sandığında tek parti yönetimi ve istikrar iradesini güçlü bir şekilde ortaya koyarak, Türkiye'nin geleceğine sahip çıkmıştır. Seçmenin sandık aracılığıyla verdiği güçlü mesajla Türkiye'nin önü açılmıştır. Şimdi işe koyulup milletimizin ihtiyaçlarına cevap verme zamanıdır. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında, daha güçlü bir Türkiye için yeni seçilen meclisin ve kurulacak hükümetin, başta ihracat hedefimiz olmak üzere tüm hedeflere ulaşmada azami gayreti göstereceğine inanıyoruz. Sonuçlar tüm milletimize hayırlı olsun" dedi.

ASKON: İŞ DÜNYASI SEÇİM SONUÇLARINDAN MEMNUN
İş dünyasından ASKON ekonomide istikrar vurgusu yaparak, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçim sonuçlarından memnun olduklarını dile getirdi. Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin seçim sonuçlarını değerlendirerek, "Millet iltifatını yapmıştır. Şimdi sıra marifet ortaya koymaya gelmiştir" dedi.1 Kasım seçimlerinden birinci parti çıkan AK Parti'yi kutlayarak, "Şimdi ekonomiye ve reformlara odaklanma zamanı" değerlendirmesinde bulunan Şahin, yazılı açıklamasında, yüksek bir katılım oranıyla gerçekleşen seçimlerle milletin iradesinin sandığa yansıdığını aktardı. Şahin "Gerginliklerin bu ülkeye fayda getirmediğini, geçmişte hep birlikte gördük. Artık Türkiye'nin yeni bir büyüme hikayesine ihtiyacı var. Ülkemiz; 7 Haziran'dan bu yana istikrarsız bir dönem geçirmiş ve birçok toplumsal, siyasi, ekonomik sorunun çözümü için yeni bir hükümetin kurulması beklenmiştir. 1 Kasım sonuçları ise ekonomik ve sosyal reformların hız kazanması, sorunların bir an önce çözümü, barış ortamının tesis edilmesi, yatırımların güven içinde tekrar başlaması, demokratikleşme sürecinin devam etmesi açısından halkın verdiği yeni bir fırsattır." dedi. AK Parti'nin dünkü başarısıyla 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemizin siyasi, ekonomik, sosyolojik ve diplomatik bağlamda içine çekilip mahkum edilmek istendiği 'kara delikler', bizzat milletin eliyle kapatılmış ve bir daha açılmamak üzere mühürlenmiştir. Seçimin ardından tüm kesimleri sevindirecek süreçler ve sonuçlar için birlikte sorumluluk alınması ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Şahin, seçmenlerin sevincini ya da üzüntüsünü ötekileştirme malzemesi yapmaktan kaçınması uyarısında bulundu.

'ŞANLIURFA HUZURUN ADRESİ'
Şanlıurfa'da geçtiğimiz aylarda yaşanan terör eylemlerinin bölgeye gelecek yatırımların önüne geçtiğini hatırlatan Şahin, Şanlıurfa istikrarı huzuru aradığını bu seçimde göstermiştir. Yatırım fırsatlarıyla dolu Şanlıurfa'da artık yerel yönetimlerin mevcut milletvekillerinin sorumlulukları alınan bu oy oranı ile daha da artmıştır. Şahin, "şimdi hareket zamanı Turizm sektöründe iptal edilen rezervasyonların, yatırımı durmuş fabrikaların, biran önce yeniden kazandırılması konusunda harekete geçilmesi elzemdir" dedi.

MÜSİAD: YENİ BİR ŞANS DOĞMUŞTUR
Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Çalışkan, 1 Kasım Seçim sonuçlarını değerlendirerek, "Ülkemiz için yeni ve umut dolu bir dönemin daha başlangıcı olduğunu, ülkemizin kalkınması yolunda önemli bir dönüm noktası olacağına inandığımız bu 4 yıllık dönemde, Türkiye için büyük bir şans daha doğmuştur'' dedi.
Çalışkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:''1 Kasım Seçimlerinin resmi sonuçlarına göre, milletimiz, tercihini net bir şekilde tek parti iktidarı yönünde kullanmış,5 aylık belirsiz dönem ve uzlaşmaz görüntü veren siyaset anlayışı, milletin nezdinde kabul görmemiş, milletimiz, ülkemizin kalkınması yönünde gösterdiği değerli tercihini, iş dünyasının önünün açılması, sosyal hayatta ve demokratik açılımlarda reformların devamı, daha hızlı ve adil işleyen bir hukuk devleti yolunda, birlikte üreteceğimiz sinerjinin tekrar yakalanması yönünde kullanmıştır."
Bu sonuçların, aynı zamanda, mazlum milletlerin ülkemizden beklentileri bakımından da önemli olduğunu söyleyen Çalışkan, özellikle Ortadoğu'da yaşanan sıkıntılar ile kanlı teröre karşı mücadelede, daha etkin bir mücadelenin de yolunu açacağına inançlarının tam olduğunu da belirtti. Çalışkan, "Çıkan seçim sonuçları, ülkemizdeki huzur, güven ve pozitif istikrar ortamının devam edeceğine olan inancımızı perçinlemiş, milletimiz sözünü söylemiş, bizlere düşen görevin milli iradeye saygı göstermek olduğunu söyleyerek, çıkan sonuçların hayırlara vesile olmasını diliyorum" sözlerini ifade etti. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İş Dünyası Seçim Sonuçlarını Şans Olarak Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement