İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı Yoğun İlgi Görüyor - Son Dakika
Güncel

İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı Yoğun İlgi Görüyor

İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı Yoğun İlgi Görüyor

19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi'ne paralel olarak düzenlenen ve en yeni sektörel uygulama ve çarpıcı aktivitelerin yer aldığı fuar, çok yoğun ilgi görüyor.

13.09.2011 20:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in açılışını yaptığı ve 32 konuk Çalışma Bakanı ile birlikte ziyaret ettiği fuarda, dev iskelede yapılan tırmanma gösterisi izleyenleri büyülüyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Müdürlüğü (İSGÜM) ise Gezici İş Sağlığı Araçları ile kapsamlı sağlık taraması gerçekleştiriyor. Fuar, 15 Eylül Perşembe gününe kadar davam edecek.

Açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği 19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongre ve Fuarı bünyesinde gerçekleştirilen fuara katılımcılar ve ziyaretçiler çok yoğun ilgi gösteriyor. Fuarın açılışını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, organizasyona katılan 32 konuk Çalışma Bakanı ile birlikte fuar alanını gezerek, firmalardan bilgi aldı. Konuk bakanlar, Çelik'e fuarla ilgili beğenilerini dile getirdi.

İkon Events'in organize ettiği fuarda, iş güvenliği malzemeleri, iş elbiseleri, yol ve trafik güvenliği, kişisel koruyucular, yangın güvenliği, ölçümleme teknolojileri ve dedektörleri, yükleme-boşaltma-kaldırma-stoklama ekipmanları, çevresel hijyen ve sınai temizlik malzemeleri üreten ve pazarlayan 16'sı yabancı 117 firma yer alıyor. Sektördeki yenilikleri takip etme fırsatı sağlayan fuarda, çarpıcı aktiviteler ve uygulamalar organizasyona renk katıyor.

Dev iskelede heyecanlı tırmanış

Fuar kapalı alanının dışına kurulan dev platformla yüksekte çalışma iple erişim özel eğitim gösterisi, katılımcıların ve ziyaretçilerin nefesini kesiyor. Yüksek noktalarda güvenli çalışma uygulama ve ekipmanlarının tanıtıldığı gösteri, fuarın en çok ilgi gören aktiviteleri arasında yer alıyor.

Ücretsiz sağlık taraması

İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Müdürlüğü (İSGÜM) tarafından uygulamaya sokulan Gezici İş Sağlığı Araçları da fuar alanına özel olarak getirdiği Gezici İş Sağlığı Üniteleri ile ücretsiz sağlık taraması hizmeti veriyor. İSGÜM'ün Türkiye'deki bir ilk uygulamaya imza atarak hayata geçirdiği ve tıbbi cihazlarla donatılan Gezici Sağlık Üniteleri, doktor ve diğer sağlık personeli ile sağlık hizmetini işyerlerine taşıyor. Gezici Sağlık Üniteleri, fuara katılanlara sağlık hizmeti veriyor.

Öte yandan, Türkiye'de ilk defa Amerika'dan ithal olarak getirilen ileri teknoloji ürünü "Yangın Simülasyon Eğitim Cihazı" fuar alanında uygulamalı olarak sergileniyor.

İnternetten ücretsiz davetiye

Fuar kapsamında "İş Güvenliğinde Koruyucu Ayakkabıların Önemi", "Kişisel Koruyucu Donanımların Gözetimi ve Denetimi", "Koruyucu Giysi ve Donanım – Risklerin Belirlenmesi ve Önleyici Tedbirler" başlıklı oturumlar da düzenleniyor. Sosyal güvenlik uzmanı Resul Kurt ise "İş Kazalarının Hukuki Sonuçları ve İşletmelere Etkileri" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Fuara katılmak isteyenler, www.exhibitionsafety2011turkey.org adresinden ücretsiz davetiye alabiliyor. Dupont'un ana sponsorluğunda gerçekleşen kongre ve fuarın, Gümüş Sponsoru ise ÇEİŞ. THY, Türk Telekom, AVEA, Petkim, Draeger, Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası da destekleyiciler arasında yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı Yoğun İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement