İşe Gitmeden Maaş Alıyor İddiası - Son Dakika
Güncel

İşe Gitmeden Maaş Alıyor İddiası

İşe Gitmeden Maaş Alıyor İddiası

Türkiye Anahtarcılar Çilingirciler ve Kilitçiler Federasyonu Üyesi ve Mersin Anahtarcılar Çilingirciler Derneği Başkanı 49 Yaşındaki Süleyman Canbolat'ın, Kendisine Ait İşyeri Bulunduğu Halde, 1999 Yılında İşe Girdiği Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde, İşe Gitmeden Aylık Aldığı İddia Edildi.

21.07.2010 14:07

Canbolat, 28 Eylül 1999'da Özel Kalem Müdürlüğü kadrosunda geçici işçi olarak işe alındı. Hükümetin 2006'da geçici işçi kadrosunda olanlara kadro vermesiyle belediyenin kadrolu işçisi oldu. Özel Kalem Müdürlüğü kadrosunda 8182 sicil numarası ile görünen Canbolat, halen Mersin Forum Alışveriş Merkezi'nde soyadını taşıyan 'Canbolat Anahtar, Kilit, Güvenlik Sistemleri' işyerinin de işletmeciliğini yapıyor. Haziran 2010 dönemi bordrosunda net 2 bin 42 TL ücret aldığı belirlenen Süleyman Canbolat, iddiaları sormak üzere anahtarcı dükkanına giden DHA muhabirlerini görünce şaşkına döndü. Canbolat, "Daha önceleri belediyede çalışıyordum. Ancak, şimdi çalışmıyorum" dedi. Buna karşılık, son maaş bordrosu ve SSK hizmet dökümü Süleyman Canbolat'ın halen Mersin Büyükşehir Belediyesi kadrosunda çalıştığını belgeledi. Canbolat, "İşe gitmeden maaş alanlarla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna da, "Bilemem. Bu konuyu bilmiyorum" yanıtını verdi.

Belediye yetkilileri ise, iddiaları inceledikten sonra bir açıklama yapılabileceğini belirtti.

Bir süre önce de, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın, CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay'ın kızı Fidel Çay'ı 'istisnai kadrodan' işe alıp, devlet memurluğu kadrosuna geçişini sağladığı, Fidel Çay'ın ise Ankara'da oturup, işe gitmeden maaş aldığı iddiaları ortaya atılmıştı.

Ali ŞEN - Mustafa ERCAN/ ADANA/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşe Gitmeden Maaş Alıyor İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement