Işid'den Kaçan Yezidiler İçin Konutlar Tahsis Edildi - Son Dakika
Güncel

Işid'den Kaçan Yezidiler İçin Konutlar Tahsis Edildi

Işid\'den Kaçan Yezidiler İçin Konutlar Tahsis Edildi

Irak’ta yaşanan olaylar sonrası bölgelerini terk eden Yezidiler için Şırnak'ın Silopi ilçesinde konutlar tahsis edildi.

06.08.2014 21:37

Irak'ta yaşanan olaylar sonrası bölgelerini terk eden Yezidiler için Şırnak'ın Silopi ilçesinde konutlar tahsis edildi. Konutlara yerleştirilen Yezidilere Silopi İlçe Kaymakamı Suat Demirci, Silopi Belediyesi Eşbaşkanları Emine Esmer ve Seyfettin Aydemir tarafından ziyaret gerçekleştirildi. Ayrıca, Yezidilere yardım yapılması için çalışma başlatıldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Silopi Kaymakamı Suat Demirci Irak tarafından kaçan yaklaşık 100 kişinin şehir dışında bulunan ve boş durumda bulunan konutlara yerleştirildiklerini söyledi. Kaymakam Demirci, Yezidilere yardım yapılması için AFAD ile irtibata geçeceklerini ve en kısa zamanda yardımların ulaşacaklarını söyledi. Kaymakam Demirci Kaymakamlık olarak her türlü yardımda bulunacaklarını söyledi.

Silopi Belediye Esbaşkanı Seyfettin Aydemir ise Belediye olarak Irak'ta yaşanan olaylar sonrası yerlerini terk eden Yezidilere belediye olarak her türlü desteğin sağlanacağını aktardı. Aydemir, Irak'ta çok sayıda Yezidi'nin bölgelerini terk ettiğini ve çok zor durumlarda kaldığını söyledi. Başkan Aydemir, "Belediye olarak hemen çalışma başlattık. Burada çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 100'den fazla kişi var. Belediye çalışanlarımız buradakiler için ihtiyaç listesi hazırlamaya başladı. Yardımlarımız bu akşamdan itibaren başladı" diye konuştu.

Öte yandan, Silopi Koruma Geliştirme Derneği tarafından yemek yardımı yapıldı. Silopi Koruma Geliştirme Derneği Başkanı Selim Taşkın Irak'taki savaştan kaçarak gelen insanların çok zor şartlar altında olduğunu ve herkesin bunlara yardım etmesi gerektiğini söyledi. Başkan Taşkın, dernek olarak yardım yapılması için bütün imkanlarını kullanacaklarını söylediler.

Ayrıca, konutlara yerleştirilen Yezidiler için belediye ekipleri tarafından konutlara temizlik yapılırken elektrikler verilmeye başlandığı görüldü. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Işid'den Kaçan Yezidiler İçin Konutlar Tahsis Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement