Barzani, Saldırıların Artırılmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

Barzani, Saldırıların Artırılmasını İstedi

Mesut Barzani'nin, koalisyon ülkelerinden Kobani'deki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarını artırmasını istediği belirtildi.

08.10.2014 13:15  Güncelleme: 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, koalisyon ülkelerinden Kobani'deki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarını artırmasını istediği bildirildi.

HAVA SALDIRILARININ ARTIRILMASINI İSTEDİ

Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cabbar Yaver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mesut Barzani, Kobani'nin düşmemesi ve IŞİD teröristlerinin püskürtülmesi için koalisyon güçlerinden hava saldırılarını artırmalarını istedi" dedi.

"BARZANİ TÜRKİYE'DEN İZİN İSTEDİ Mİ?"

"Kobani'ye, Peşmerge göndermek için Barzani'nin Türkiye'den izin istediği iddiaları doğru mu?" sorusuna net bir yanıt vermeyen Yaver, "Barzani, IŞİD karşıtı koalisyonda yer alan bütün ülkelere çağrıda bulundu ve Kobani halkına her türlü yardımın yapılmasını istedi" diye konuştu.

"BARZANİ IŞİD SALDIRILARININ DURDURULMASINI İSTEDİ"

Öte yandan IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, yaptığı yazılı açıklamada, Mesut Barzani'nin saldırıların başladığı günden beri Kobani halkının yanında olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Barzani, uluslararası kamuoyundan Kobani'nin imdadına yetişmelerini ve IŞİD saldırılarını durdurmasını istedi. Ayrıca Türkiye tarafına geçen sığınmacılara gerekli insani yardımın ulaştırılmasını talep etti. Kobani'nin içinde bulunduğu bu olumsuz koşullara karşı Kürdistan halkı ve yönetimi, Rojavalı kardeşlerinin destekçisi ve müttefikidir."

Barzani, Saldırıların Artırılmasını İstedi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barzani, Saldırıların Artırılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • gamze tan: kürt türk kardeşmiiiiş. . yazıklar olsun la kürtlerin ölmesinden ne kadarda hoşnut olursunuz. . amasanmayınki kürtler sahipsizdir kürtlerin allahı kuranı sünneti yedi ceddinize yeter. . . allah cc hükmü neyse o olur. . türklerin yardım etmediği kürtler bunu hiçbir zaman unutmayacaktır. . 27 15 Yanıtla
  • gamze tan: kürtlerin uzayda bir uydusu olsun . . türkiye onu düşürmek için kılı kırk yarar. . sonuç:hüsran aatacağı füzeler kendi üstüne geri düşerde. . 4 nala kalır suriyede esad zulüm yapıyormuş. . . senin 80yıldır kürtlerin kanını emen bir devletin var sorunların var kendi evindeki ateşi bir söndür sonra başkalarının ateşine su dökersin. . türkiyeyi çıkmazlara sokanlar utansın 25 11 Yanıtla
  • KALIPÇI: GİDİN İŞİDE KARŞI SAVAŞIN TÜRK ASKERİNDEN NİYE MEDET UMUYORSUNUZ BİZİM IRAK SURİYE İÇİNDE İŞİMİZ YOK 40 YILDIR PKK TÜRKİYEDE ÇOLUK ÇOCUK KADIN İHTİYAR DEMEDİ ÖLDÜRDÜ DÜNYA O ZAMAN HEP SEYRETTİ ŞİMDİ NİYE KOALİSYON KURUYOR BATTI DEĞİLMİ 26 3 Yanıtla
  • M ALİ: IŞID:ABD-İSRAİL-İNGİLTERE-BARZANİ DESTEKLİ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR. IŞID MUSUL-KERKÜK Ü ALDI. KİME BIRAKTI BARZANİYE. . KOBANİ DE AYNI OLACAK BUGÜN OLMAZSA YARIN AMA ENİ SONU OLACAK NEDEN Mİ 1-BÜYÜK KÜRDİSTN UGRUNA ABD NE DEDIYSE EVET DEDI KENDI SOYDAŞLARININ KATLİNE BİLE RAZI OLDU. 2-IRAK PETROLÜNÜN IRAK-SURIYE(KOBANİ)-LÜBNAN AKDENİZ ÜZERINDEN AVRUPAYA AKMASI İÇİN BU ŞARTTIR. BARZANİ EN BÜYÜK DARBEYİ KENDİ SOYDAŞLARI KÜRTLERE VURMUŞTUR. PKK-PYD NİN BİTMESİNE BİLE GÖZ YUMMUŞTUR. SUÇLU ARANIYORSA BUYRUN . . ORTALIGI YAKIP YIKMAYLA ADAMLIK KÜRTLÜK OLUNMAZ. KÜRTLERDE BU PKK KANGERNINDEN BIR AN ÖNCE SIYRILMAK ZORUNDADIR. SÖKÜP ATMAK ZORUNDADIRLAR. . KARAR ZAMANI. . CUNKU PKK NIN SON ÇIRPINIŞI MASUM ZAVALLI CAHİL KÜRT GENÇLERİNE ZARAR VERECEK. . . 15 2 Yanıtla

Advertisement