İskenderun -Bakan Ergin'den Kiliseye Taziye Ziyareti - Son Dakika
Güncel

İskenderun -Bakan Ergin'den Kiliseye Taziye Ziyareti

İskenderun -Bakan Ergin\'den Kiliseye Taziye Ziyareti

Dengesini Kaybeden Başpiskoposu, Vali ve Koruması Düşmekten Kurtardı

06.06.2010 22:20

DENGESİNİ KAYBEDEN BAŞPİSKOPOSU, VALİ VE KORUMASI DÜŞMEKTEN KURTARDI

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde bıçaklanarak öldürülen Katolik Kilisesi Anadolu Havarisel Episkoposu Vekili Luigi Padovese için İskenderun Katolik Kilisesi'ne taziye ziyaretinde bulunup, İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini'ye başsağlığı diledi. Bakan Ergin'i kilisenin salonunda ağırlayan Ruggero Franceschini bir anda dengesini kaybedip, yere düşerken Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve koruması yakaladı.

Karağaç Beldesi Sultanköy Sitesi'nin ön bahçesinde 4 yıllık şoförü Murat Altun tarafından boğazı kesilerek öldürülen 50 yaşındaki Luigi Padovese için taziye ziyaretinde bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kalınç, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve bir grup partili eşlik etti.

Bakan Ergin ve beraberindekileri İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini, Padovese'nin sekreteri Leonora de Stefano ve İskenderun Ruhani Lideri Josef Petrila, Episkopos yardımcısı John Ferhat Sadrattin karşıladı.

Kilisenin salonunda ağırlanan Bakan Ergin ve beraberindekilerin arasında bulunan Ruggero Franceschini bir anda dengesini kaybetti. Yere düşmek üzere olan Franceschini'yi Vali Celalettin Lekesiz ile koruması yakaladı. Düşmekten kurtulan Franceschini, Vali Lekesiz'e teşekkür etti.

Bakan Ergin, son bir haftada Hatay'da çok üzücü olaylar yaşandığını belirterek, "Gerçekten büyük üzüntü yaşadık. Hem kilisenin yetkililerine, hem cemaatine üzüntülerini paylaşmak, taziyelerimi bildirmek üzere ziyarete geldik. Ben kilisenin hem yetkililerine, hem Katolik cemaatine tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Acıları kendi acımızdır. Acılarını paylaşıyorum" dedi.

Yaşam hakkının en kutsal hak olduğunun altını çizen Bakan Ergin, "İnsan yaşamına dönük yapılan saldırıların tamamı hangi gerekçeyle olursa olsun insanlık hep birlikte karşı durmalıdır. Gerek terörist saldırı olsun, gerek bireysel saldırı olsun, gerekse devlet destekli olsun, tamamına karşı çıkabilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Burada görev yaparken elim bir hadise sonucu hayatını kaybeden din adamına Allah'tan rahmet diliyorum. Onun sevenlerine, kilise camiasına başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Hatay'ın yüzlerce yıldır değişik dinlerin mezheplerin, inançların güçlü bir kardeşlik içerisinde huzur içerisinde yaşadığı bir bölge olduğunu vurgulayan Bakan Ergin, şunları kaydetti:

"Bu bölgemizdeki huzur, barış ve kardeşlik ortamını hiçbir şer gücün, fitne tohumunun bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Bir mücadele veriyoruz, vereceğiz. Bu toprakları gelecek nesillere huzur içerisinde yaşanan bir ilimiz, yerleşim yerimiz olarak devretmek en büyük görevimiz."

İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini de, "Sayın Bakanın bize teşrifleri bizleri mutlu etmiştir. Acımızı bizimle paylaşmıştır ve bu günlerde taziyeye gelenler de bizim bu acılarımızı hafifletmiştir" dedi.

Kilise'den ayrılan Bakan Ergin, İskenderun'da hain terör saldırısı sonucu yaralanan askerleri tedavi gördükleri Devlet Hastanesinde ziyaret etti, ardından Deniz Üs Komutanlığı'na geçti ve Tuğamiral Turgay Erdağ'a başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Ergin, son olarak Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'nde İsrail askerlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Cengiz Akyüz'ün evinin önündeki taziye çadırını ziyaret etti. Kalabalık bir vatandaş topluluğunun karşıladığı Bakan Ergin, Gazze'ye yardım götüren gemide bulunan İskenderun İnsani Yardım Derneği Başkanı Zekeriya Kanat, Cengiz Akyüz'ün oğlu Furkan ile de kucaklaştı. Bakan Ergin ile beraberindekiler ziyarette bir süre kuran kerim dinleyip, dua etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İskenderun -Bakan Ergin'den Kiliseye Taziye Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement