İskenderun'un kurtuluşu 85. yıl dönümü törenle kutlandı - Son Dakika
Güncel

İskenderun'un kurtuluşu 85. yıl dönümü törenle kutlandı

İskenderun\'un kurtuluşu 85. yıl dönümü törenle kutlandı

Türk askerinin İskenderun'a girişinin 85. yıl dönümü, Hanife Uysal Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törenle kutlandı. Törende, çelenk sunumu ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, konuşmasında kurtuluşun anlamını vurgulayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri minnetle anıldığını belirtti. Törene, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.

05.07.2023 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk askerinin İskenderun'a girişinin 85. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Hanife Uysal Ortaokulu bahçesindeki törende, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, 39'uncu Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ile İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı'nın anıta çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, törende yaptığı konuşmada, göreve başladığı günden bugüne 5 Temmuz'u büyük bir coşkuyla, çeşitli konserler ve spor etkinlikleriyle kutladığını söyledi.

Bu yıl 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ilçede müzik ve eğlence program olmadan İskenderun'un kurtuluşunu kutladıklarını belirten Tosyalı, "Kurtuluşumuza vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle yad ediyorum." dedi.

Törene, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Ünalan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İskenderun'un kurtuluşu 85. yıl dönümü törenle kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement